Design interior Modern High End Idei amenajări interioare Art Deco

Design interior Modern High End Idei amenajări interioare Art Deco

Design interior Modern High End Idei amenajări interioare Art Deco

Design interior Modern High End Idei amenajări interioare Art Deco

Design interior Modern High End Idei amenajări interioare Art Deco

Stilul Modern High End
Art Deco - chintesența perioadei de glorie a jazz-ului

Modern High End este un stil de design interior inspirat de moda Art Deco, apărută în anii 20 în SUA, în perioada Marii Crize dar și a jazz-ului și a noilor îmbogățiți, perioadă cunoscută și drept ” Jazz Age” sau ” The Roaring Twenties”.

Stilul Modern High End readuce sub lumina reflectoarelor opulența acelei perioade reinventate în stil modern. Art Deco reprezintă chintesența perioadei de glorie a jazz-ului, cu toată exuberanța și eleganța specifică.

Caracteristicile stilului Modern High End

Datorită faptului că stilul Modern High End își are rădăcinile în stilul Art Deco, o caracteristică definitorie a acestuia este în mod cert extravaganța rafinată. Simetria joacă un rol important în decorul Modern High End, amintind de influențele filosofiei Art Nouveau.

Accentul este pus pe forme geometrice simple, curate și fără prea multe înfrumusețări, însă de efect. Sunt preferate suprafețele glossy și lucioase: lemn lăcuit sau polișat, metal precum arama sau cromul, vopselele cu aspect strălucitor dar și oglinzile, atent așezate pentru a complementa materialele folosite.

Mobilierul se încadrează în aceeași tendință, fiind preferate piesele glossy sau cu oglinzi.

La capitolul materiale textile, stilul Modern High End propune o varietate de modele geometrice și îndrăznețe, dar și "animal print". Pentru a obține o textură specifică, se recomandă îmbinarea diferitelor tipuri de materiale precum mătasea, vinylul sau satinul. În acest stil, bumbacul și modelele neutre nu sunt potrivite.

Ce culori predomină

Culorile specifice acestui stil sunt cu siguranță albul și negrul, culori clasice și elegante, care nu se demodează niciodată și oferă un aspect stylish oricărui spațiu. Nu trebuie însă folosită strict această paletă monocromatică. Se pot utiliza și culori precum: galben, verde, albastru imperial sau violet. Important este însă să nu fie folosite în exces, ci mai degrabă drept accente de culoare.

Prin ce se remarcă acest stil

Stilul Modern High End este inspirat de stilul Art Deco, un stil al opulenței din perioada Jazz Age. Este caracterizat de mobilierul și materialele de calitate superioară, de produse de lux și tehnologie de vârf. Piesele de mobilier sunt adesea unicate, personalizate sau făcute la comandă de designeri celebri sau artiști. Modern High End este un stil luxuriant și impresionant.

.
Despre stilul de design interior Modern High End, citește și:

Stilul Modern High End, simetrie și extravaganță în designul interior

Modern High End, un stil de design interior luxuriant și impresionant

ART DECO - chintesența perioadei de glorie a jazz-ului

Îți place stilul Modern High End? Noi îţi oferim produsele şi decoraţiunile potrivite!

Produse și decorațiuni amenajări locuințe

Stiluri, idei de design interior Alege stilul care ți se potrivește și noi ne ocupăm de proiectare, de alegerea produselor și implementarea proiectului de design interior!

Stilul contemporan în designul interior

Designul interior în Stil Industrial

Stilul Scandinav - idei de amenajare pentru pardoseli și pereți

Minimalismul, un stil al eleganței rafinate și subtile

Stilul Clasic, un stil conservator cu parfumul eleganței de altădată

Design interior în stil tradițional, vintage