Zone Deco Interiors: pledoarie pentru bunul-gust

Am putea afla multe despre noi discutând, de exemplu, pe o temă clasică: crezi că ai nevoie sau nu de un designer (tu neavând această profesie)?

Poate că ești o persoană cu un talent aparte și nu îți sunt necesare prea multe sfaturi: știi ce vrei, ce nevoi ai, te orientezi perfect în spațiu, ai o intuiție deosebită în alegerea culorilor. Sau vrei să îți reamenajezi locuința și colaborezi deja cu un designer care așteaptă să te decizi în alegerea elementelor de bază.

Suntem siguri că la noi vei găsi ceva care îți place, aici pe site; sau vino în showroom-ul nostru, dacă vrei să simți mai bine textura, nuanța, incidența luminii asupra unui material.

De la cumințenia „bunului gust”, la calitate, strălucire și îndrăzneală în designul interior

Ai observat că obiectele de serie nu reușesc să ne convingă, să le simțim aproape, să ni le asumăm fără rețineri?

S-au înlocuit texturile. (...) Schimbarea asta de textură a lumii a dus şi la o schimbare de comportament, a felului în care arătăm, în care ne facem freza”, ne spunea într-un interviu din Dilema Veche Adrian Ghenie, renumitul pictor, nostalgic după obiectele și suprafețele de altă dată, pe care azi le-am înlocuit cu surogate, cu ceea ce credem doar că ne-ar face să ne simțim confortabil.

Dintr-o conversație putem afla multe unul despre celălalt, iar noi suntem dispuși să te ascultăm. De la noi vei putea afla ce îți putem oferi; avem multe propuneri - nu chiar ”de toate”, ci doar ceea ce a trecut prin filtrul interior, al nostru și al unor arhitecți sau designeri cu care ne sfătuim: mobilier, corpuri de iluminat, obiecte decorative, finisaje

Tu alegi strălucirea și îndrăzneala, noi venim cu priceperea și calitatea

Ne putem implica inclusiv în amenajare efectivă, zonă în care avem o experiență extrem de bogată, cu sute de proiecte din toate domeniile, fiecare unic în felul său. Îți putem propune variante premium de la producători cu care colaborăm direct de mult timp.

Cu 6 ani în urmă, am simțit că amenajarea unei locuințe cere o abordare aparte și ne-am nișat cu produse și servicii personalizate. Câteva dintre proiectele noastre le poți vedea în secțiunea dedicată proiectelor realizate de noi.

Dacă simți că ai nevoie de ajutor, vom fi alături de tine cu bucurie, încântați că ceea ce facem este apreciat și util. Colaborăm cu specialiști pe diverse domenii, cu designeri care ne cunosc stilul și vor încerca să te cunoască și pe tine, pentru ca amenajarea să devină ceea ce îți dorești cu adevărat. Știm că vrei mai mult de la locuința ta.

În designul interior, de la „stilul tău” la funcționalitate și confort e o distanță mică, dar care face diferența

Poate ți se întâmplă să nu îți găsești locul într-o cameră, deși chiar tu ai amenajat-o. Ori lumina nu pică prea bine, ori canapeaua e prea înaltă…

Ai câteva idei despre ce ți-ar trebui, câteva obiecte la care nu poți renunța; vom porni de la ele, le vom pune în valoare și vom veni cu elemente noi care să definească un stil unic, stilul tău. Nu vorbim de vanități, de tendința de a impresiona pe alții prin opulență, ci doar de a încânta prin bun-gust.

Vorbim de dorința de a te simți bine în casa ta și de funcționalitate. Ai idee câți dintre prietenii, vecinii sau cunoscuții tăi renovează, adună sau schimbă mobilier, rearanjează continuu pentru că se simt angoasați sau străini în propria locuință? Spații pe care le compun mimetic, dar pe care nu le folosesc aproape niciodată...

Uneori, poate că avem doar senzația că știm ce vrem; nu vom afla asta cu adevărat decât căutând, prin interacțiuni cu oameni care ne pot scoate din cercurile noastre vicioase și ne pot arăta noi perspective. Pentru că nu suntem statici, devenim ceea ce cunoaștem și facem.

Alege-ți stilul de design interior care te reprezintă, iar noi îl transformăm în „stilul tău”

Dar să îți spunem mai clar ce facem noi. Aparent este simplu: ne ocupăm cu amenajări rezidențiale și îți putem propune o mulțime de colecții de mobilier în stiluri dintre cele mai diverse. Recunoaștem, ne plac trendurile noi, de influență italiană sau scandinavă, orientate spre minimalism, high-tech, industrial, vintage sau clasic, după caz.

Ne place să creăm, în orice colț al locuinței, acele ”cosy moments”, prin care un obiect sau o perspectivă devin evenimente, nu doar locuri în care te poți relaxa. Crede-mă, nu e deloc simplu.

Vrei să închiriezi un spațiu? Puțină „culoare” și un plus de funcționalitate sunt secretele unei investiții inteligente

La fel de bine, e posibil să fii un investitor – amenajezi o locuință pentru a o închiria. Minunat, este o activitate onorabilă, dar de mare responsabilitate. Te-ai gândit că poate, cu un aport de design și câteva obiecte noi, amplasate în punctele cheie, vei schimba complet ambianța, iar investiția ta va deveni mult mai rentabilă?

Cel care închiriază vrea, de asemenea, să se simtă acasă, chiar dacă nu a ales el stilul amenajării. Oricum, vei ști dacă i se potrivește atunci când va vedea pentru prima dată casa sau apartamentul, iar încântarea i se va citi pe față. Pragmatic vorbind, designul ”vinde”, și o face uimitor de bine – poate că este al doilea criteriu de alegere, după locație.

Experiența pe care o avem, faptul că știm piața în detaliu, că putem estima destul de bine cum se poate gestiona eficient un buget – toate acestea te vor ajuta enorm. Este ceea ce facem de multă vreme, iar tu nu ai cum să suplinești acest lucru decât alocându-i enorm de multă energie și sacrificându-ți timpul.

Îți vom optimiza totul, practic, protejându-te de numeroasele capcane în care ai putea cădea cu ușurință, mai ales dacă ești la prima experiență de acest gen.

De ce noi? Pentru că știm exact ce ai nevoie pentru „stilul tău”

Avem în portofoliu toate tipurile de produse de care ai nevoie atunci când faci o amenajare, alese astfel încât să putem crea un concept integrat.

Putem începe cu pardoselile: parchet stratificat, LVT, mochetă, pardoseli Bolon (un material de ultimă generație, extrem de rezistent și versatil), linoleum natural, Flotex, covoare țesute din fire naturale. Și pentru pereți ne bazăm pe produse atent selecționate: placări cu plută Muratto sau cu bambus, tapet personalizat Intuitive, riflaje din lemn etc.

Pe zona de mobilier, venim cu cu propuneri de mese, scaune, fotolii sau canapele – colecții semnate de designeri renumiți și realizate din cele mai bune materii prime, rezistente și absolut sigure din perspectiva sănătății sau protejării mediului.

Cu diverse obiecte practice, decorative sau care țin de confort (corpuri de iluminat, pufuri, perne, taburete), conceptul va fi complet. Ne putem extinde și pe terase, cu amenajări care să facă orice spațiu exterior un loc plăcut pentru relaxare sau socializare, cu mobilier italian sau nordic.

În timp, am învățat că totul trebuie abordat direct, holistic și personal. Dacă vrei și oferi mai puțin, este ineficient și s-ar putea să dezamăgești. Ceea ce nouă, până acum, nu ni s-a întâmplat.

Echipa Zone Deco Interiors