Stilul Scandinav în designul interior Amenajare pardoseli și pereți

Stilul Scandinav în designul interior

Idei de amenajare pentru pardoseli și pereți

Pereți zugrăviți cu vopsea lavabilă de culoare albă. Poate fi ceva mai simplu și mai ieftin de atât? O variantă mai sofisticată, să-i zicem așa, este placarea pereților cu panouri din lemn în tonuri neutre. În acest fel vom câștiga, pe lângă aspectul deosebit, și un strat de izolație termică și fonică.

Pentru finisarea pardoselii, nordicii preferă, din nou, lemnul natural sau finisajele moderne ce imită lemnul natural: dușumeaua, parchetul masiv etc. Condiția este să alegem nuanțe cât mai deschise.

Cea mai simplă și mai des întâlnită abordare cromatică în interioarele amenajate în stil Scandinav este folosirea a cel mult 2 culori. Să luăm ca exemplu alb și albastru sau alb cu accente de roșu.

În oricare dintre variante, culoarea de bază va fi albul, cea de-a doua culoare (albastru sau roșu) fiind folosită doar în calitate de accent chromatic, sub forma accesoriilor decorative, a unei piese de mobilier sau a unui perete îmbrăcat în tapet decorativ cu imprimeu de culoare albastră sau roșie, după caz. Culoarea de accent, folosită cu moderație, va adăuga interiorului alb o notă de prospețime.

Stilul Scandinav în designul interior. Citește și:

Stilul Scandinav. Idei amenajări interioare

Stilul scandinav. Simplitate și eleganță

Designul Scandinav prioritizează funcționalismul