Design interior în stil tradițional, vintage Mobilier și decorațiuni ce păstrează patina timpului

Design interior în stil tradițional, vintage Mobilier și decorațiuni ce păstrează patina timpului

Design interior în stil tradițional, vintage Mobilier și decorațiuni ce păstrează patina timpului

Stilul VintageÎmbină stilurile tradițional și shabby chic

După cum sugerează și numele, stilul vintage aduce în prim plan obiecte și piese vechi (sau cel puțin învechite), de cele mai multe ori fiind unice și pline de personalitate. Stilul vintage este alcătuit din două stiluri distincte, ce au însă trăsături comune: stilul tradițional și cel shabby chic.

Despre stilul tradițional

Inspirat de trecut, stilul tradițional este mai degrabă un stil al confortului. Deși este considerat de mulți ca fiind un stil învechit, stilul tradițional rămâne un stil popular.

Caracteristici

Look-ul tradițional se bazează pe echilibru, începând cu arhitectura și continuând cu piesele de mobilier. Mobila este de obicei aranjată astfel încât să invite la conversație, iar formele curbate sunt cele mai des folosite.

Interiaorele vintage se remarcă prin atenția la detaliile ornamentale de pe pereți, covoarele persane sau orientale sunt preferate, iar draperiile, de cele mai multe ori, au ciucuri.
.

Culori folosite

Pentru a inspira stilul vintage, culorile stilului tradițional se înscriu în gama culorilor neutre dar și nuanțe pale de albastru, roșu, verde sau roz.

Se pot folosi și culori precum turcoaz sau fuchsia, însă în doze mici. Pardoseala este de cele mai multe ori din stejar, nuc, cireș sau mahon- în general nuanțe închise.

Stilul Shabby Chic

Sau stilul care celebrează imperfecțiunea. Combinațiile neobișnuite sunt obișnuite în acest stil iar parte din farmec este adus de piese de mobilier vintage sau antichități.

Caracteristici

Piesele de mobilier sunt imperfecte și aparent, nepotrivite. La prima vedere, stilul shabby chic poate părea un stil haotic, însă sunt anumite elemente care îi conferă unitate.
Materialele sunt de obicei vaporoase, au volănașe și modele șterse.

Culori

Pentru a inspira stilul vintage, culorile shabby chic sunt culori șterse, deschise, de cele mai multe ori, pasteluri: verde mint, roz pal, ivoriu. În mod cert, albul este o culoare des folosită- oferă un fundal perfect pentru detaliile mobilierului sau decorațiunilor.

Ce reținem?

Stilul vintage, cu ramurile sale, presupune utilizarea pieselor cu aspect de antichități, a culorilor șterse- predominant pasteluri și nuanțe neutre- și atenție la detalii și decorațiuni.

Adu stilul vintage în casa ta! Zone Deco îți transformă locuința visată în realitate!

Design interior, amenajări rezidențiale