Stilul clasic ├«n designul interior Idei ╚Öi modele de amenajare pentru locuin╚Ť─â

Stilul clasic ├«n designul interior Idei ╚Öi modele de amenajare pentru locuin╚Ť─â

Stilul clasic ├«n designul interior Idei ╚Öi modele de amenajare pentru locuin╚Ť─â

Stilul clasic ├«n designul interior Idei ╚Öi modele de amenajare pentru locuin╚Ť─â

Stilul ClasicUn stil conservator, cu parfumul elegan╚Ťei de alt─âdat─â

Principiile clasice universal valabile, de inspira╚Ťie antic─â, sunt o miz─â sigur─â pentru un interior clar ╚Öi armonios prin simetrie. Ce se ├«nt├ómpl─â ├«ns─â, dac─â ai dori s─â personalizezi pu╚Ťin acest echilibru riguros calculat?

├Äntr-un living cu propor╚Ťii clasice, am creat o distorsiune volumetric─â, o infam─â ni╚Ö─â pentru citit, ascuns─â, poate doar b─ânuit─â, dup─â o draperie grea. Am mers mai departe: ce-ar fi dac─â am p─âstra ra╚Ťiunea ╚Öi claritatea unui contur generos prin dimensiuni, i-am da o tu╚Ö─â de excelen┼ú─â, prin finisajele pre╚Ťioase ╚Öi rafinate, iar la sf├ór╚Öit, ca o ultim─â not─âpersonal─â, s─â-l parfum─âm cu forme organice ╚Öi nuan╚Ťe de praf colorat? Ce-ar fi dac─â ai ├«ndr─âzni, la fel ca noi ╚Öi ├«mpreun─â cu noi?

Iat─â cum arat─â un living ├«n stil clasic, ├«n viziunea noastr─â. Aceste imagini servesc drept surs─â de inspira╚Ťie, ├«ns─â noi putem adapta toate componentele stilului clasic, la cerere, ├«n func╚Ťie de orice spa╚Ťiu.

Design și concept: Zone Deco
Design și concept: Zone Deco
Design și concept: Zone Deco

Stilul clasic, dup─â cum transmite ╚Öi numele, este un stil destul de conservator, care p─âstreaz─â elementele elegan╚Ťei de alt─âdat─â. De╚Öi considerat de unii ca fiind un stil nepotrivit pentru zilele noastre, stilul clasic r─âm├óne un stil preferat ┼či apreciat, datorit─â elegan╚Ťei sale ╚Öi a faptului c─â este un stil luxuriant.

Caracteristicile stilului clasic în designul interior

Acest stil se formeaz─â ├«n jurul a trei elemente centrale: simetrie, ordine ╚Öi echilibru. Se folose╚Öte un element central, ├«n jurul c─âruia este decorat─â ├«nc─âperea. Spre exemplu, un punct central poate fi un ╚Öemineu, c─âruia i se adaug─â dou─â fotolii identice ├«n st├ónga ╚Öi ├«n dreapta, iar deasupra lui se plaseaz─â o oglind─â ornat─â. Aceast─â tr─âs─âtur─â fundamental─â a stilului clasic ne ajut─â s─â ├«l identific─âm cu u╚Öurin╚Ť─â. Practic, o camer─â ├«n stilul clasic porne╚Öte de la un punct central, ce ├«mparte camera ├«n dou─â p─âr╚Ťi simetrice, construite ├«n oglind─â.

Un alt element caracteristic al stilului clasic ├«l reprezint─â utilizarea coloanelor, ce amintesc de Grecia sau Roma antic─â. Totodat─â, modelele drepte, ton pe ton de pe pere╚Ťi sau draperii sunt un indiciu ce ne ajut─â s─â identific─âm stilul clasic. Materialele folosite sunt elegante, f─âr─â a fi ostentative. De cele mai multe ori, se opteaz─â pentru materiale precum bumbac, catifea sau p├ónz─â.

Design interior clasic
Stil clasic amenajare
Pardoseli in stil clasic
Stil reziden╚Ťial clasic

Ce culori folosim?

Paleta de culori utilizată în stilul clasic este adesea inspirată din natură. O gamă variată de nuanţe de galben, albastru, verde, maro, gri sau roz pal este tipică acestui stil. Se poate folosi și albul, însă o nuanţă mai ștearsă. Pardoseala este din lemn, piatră sau marmură.

Ce reţinem?

Stilul clasic este un stil al eleganţei conservatoare, un stil care nu impresionează prin ostentativitate ci mai degrabă prin echilibru și simetrie. Culorile sunt inspirate din natură, podelele sunt din materiale găsite în natură, iar aspectul final este finisat.

Vrei să aduci confortul și eleganţa clasică în casa ta? Fie că locuiești la apartament sau vilă, noi îţi aducem stilul clasic acasă la tine!

Serviciile oferite de Zone Deco!