Stilul industrial în designul interior Interioare personalizate într-o manieră originală

Stilul industrial în designul interior Interioare personalizate într-o manieră originală

Stilul industrial în designul interior Interioare personalizate într-o manieră originală

Stilul industrial în designul interior Interioare personalizate într-o manieră originală

A decora în stil industrial
Deschidere către vechi și nou, deopotrivă

Stilul industrial are trăsătura unică de a te deschide către vechi și nou deopotrivă. Poate fi gri, rece și transparent, poate fi cald, cu iz de atelier meșteșugăresc; poate fi futurist și îndrăzneț sau poate să te ducă cu gândul la proletarii secolului trecut.

Noi, la Zone Deco, îl simțim prin căldura șemineului și a cărămizii aparente, cu sclipirile metalice calde ale reinterpretării unei pardoseli de plută, cu intimitatea unui loc de luat masa ce contrazice cu suplețe conteinerul dezafectat în care este amenajat. Nouă ne place să „trăim nou” într-un spațiu vechi, pentru că la noi opțiunile au limite doar pentru a fi duse mai departe.

Decorurile în stil industrial, renumite deja pentru aspectul lor ce poate părea ușor nefinisat, au devenit o opțiune populară în rândul arhitecților, decoratorilor de interioare și a proprietarilor de locuințe. E ușor de înțeles motivul pentru care a devenit un stil atât de popular, dat fiind faptul că stilul industrial conferă un aspect modern și îndrăzneț oricărei case.

Caracteristicile Stilului Industrial în designul interior

Pentru a avea acel aspect brut, stilul industrial se bazează pe elemente nepretențioase, care aduc aminte de halele fabricilor. Piesele de mobilier din acest stil sunt minimaliste, fără a face exces de detalii, cu linii clare și bine definite.

Dată fiind inspirația stilului din halele fabricilor, o caracteristică importantă o reprezintă tavanele înalte și camerele mari, neobstrucționate. Totodată, stilul industrial pune accent pe ceea ce oamenii încearcă să ascundă: țevile sunt expuse, iar pereții de cărămidă sau albi sunt foarte apreciați. Materialele specifice acestui stil sunt metale precum tinicheaua, inox, fier sau aluminiu, dar și lemnul.

Probabil datorită acestui stil, podelele de ciment au pătruns în casele celor ce-și doreau un look industrial. Folosirea covoarelor diluează impactul aspectului industrial, de aceea nu se prea folosesc. Din punct de vedere al arhitecturii, o cameră ”industrială” nu lasă nimic pentru imaginație, toate elementele fiind expuse.

Mobilierul în interioarele decorate în stil industrial

Mobilierul se remarcă printr-un aspect învechit , atins de trecerea timpului. În acest stil, refolosirea unor piese de mobilier vechi în scopuri noi, constituie un standard. Astfel, o ladă veche devine o măsuță de cafea sau scări uzate devin rafturi. Stilul industrial șterge bariera dintre comori și obiecte bune de aruncat, găsind un folos pentru orice.

Ce culori folosim

Când ne gândim la un stil industrial, ne gândim, fără îndoială, la culori din sfera griului, albului sau negrului, însă se pot adăuga și accente de culoare, având grijă să nu exagerăm. Pe un fundal neutru, se pot folosi accente de culori puternice precum fuchsia, portocaliu, indigo sau mov.

Ce reținem

Stilul industrial este un stil care celebrează aspectul nefinisat, brut al încăperilor. Elemente precum țevi și conducte sunt lăsate la vedere, iar mobilierul este învechit și de cele mai multe ori, refolosit. Camerele sunt înalte și spațioase, în culori reci, metalice.

.
Mai multe detalii și galerii foto despre stilul industrial în designul interior:

Designul interior în stilul industrial, renumit pentru aspectul său ușor nefinisat

Stilul industrial în designul interior. Elemente de decor, mobilierul

Design interior, amenajări pardoseli și pereți Zone Deco - servicii și proiecte realizate

01

Design interior și amenajare case

Analizăm și propunem soluții concrete de amenajare pentru fiecare tip de încăpere.

Detalii amenajări locuințe case!

02

Design interior și amenajare vile

Avem experiență și soluții practice pentru fiecare tip de spațiu ce trebuie amenajat.

Detalii amenajare, design interior vile!

03

Design interior apartamente

Vă prezentăm idei practice și eficiente de amenajari interioare pentru spații mici.

Detalii design interior și amenajări apartamente!

04

Proiecte design interior rezidențial

Locuințe amenajate de Zone Deco - case, vile sau aparatmente în Cluj Napoca sau în tară.

Proiectele Zone Deco - galerii foto!

05

Stiluri design interior rezidențial

Punem accent pe concept și stil personalizat, creat de arhitecți și designeri.

Ce stil ți se potrivește?