Stilul industrial în designul interior Elementele de decor, mobilierul

Elementele de decor și mobilierul în designul interior industrial

Elementele de decor se încadrează liniei de aspect nefinisat: pernele aproape că lipsesc, iar arta folosită este abstractă și îndrăzneață.

Mobilierul este minimalist, cu linii drepte și clare. Se încurajează amestecarea pieselor noi cu piese vechi, salvate de la a fi aruncate sau abandonate într-o anexă a locuinței. Se pune accent pe inventivitate; de exemplu o ladă veche poate deveni masă în living și scările vechi se pot transforma în rafturi.

Materialele folosite păstrează influența halelor fabricilor: tinichea, crom și alte metale, dar și ciment și lemn învechit.

La capitolul cromatică stilul industrial nu te limitează doar la non-culori sau la culorile inspirate de metal. Poți folosi aceste culori ca bază și să adaugi alte culori, saturate, pentru a accentua și contrasta. Nu te feri de fuchsia, oranj, indigo sau un mov puternic.

Stilul industrial este o creație americană și a avut o perioadă de maximă glorie prin anii ’70, când parea să cucerească toată țara. Ulterior stilul industrial, ca stil în amenajările interioare, s-a cizelat, s-a adaptat și s-a combinat cu alte tendințe în decorațiuni interioare, iar rezultatul a fost unul care a rezistat până în ziua de azi.

Stilul industrial e sinonim cu abundența de suprafețe din lemn și metal. Nu-i de mirare că, în interioarele amenajate conform acestui stil de design interior, predomină nuanțele neutre și cele pământii. Paleții de lemn pe sus, pe jos, chiar și pe pereți, încadrați în rame metalice, sunt amprentele de nelepădat ale aerului industrial.

O masă din lemn lângă câteva scaune din metal, țevi și conducte din fier, blaturi din oțel inoxidabil în bucătărie sunt câteva dintre elementele care te vor ajuta să obții cu succes aspectul industrial în încăperea pe care o amenajezi.

Design interior, amenajări pardoseli și pereți Zone Deco - servicii și proiecte realizate

01

Design interior și amenajare case

Analizăm și propunem soluții concrete de amenajare pentru fiecare tip de încăpere.

Detalii amenajări locuințe case!

02

Design interior și amenajare vile

Avem experiență și soluții practice pentru fiecare tip de spațiu ce trebuie amenajat.

Detalii amenajare, design interior vile!

03

Design interior apartamente

Vă prezentăm idei practice și eficiente de amenajari interioare pentru spații mici.

Detalii design interior și amenajări apartamente!

04

Proiecte design interior rezidențial

Locuințe amenajate de Zone Deco - case, vile sau aparatmente în Cluj Napoca sau în tară.

Proiectele Zone Deco - galerii foto!

05

Stiluri design interior rezidențial

Punem accent pe concept și stil personalizat, creat de arhitecți și designeri.

Ce stil ți se potrivește?