Design interior scandinav Idei de amenajare pentru casa ta!

Design interior scandinav Idei de amenajare pentru casa ta!

Design interior scandinav Idei de amenajare pentru casa ta!

Design interior scandinav Idei de amenajare pentru casa ta!

Stilul ScandinavUn stil de design interior orientat spre func╚Ťionalitate

Stilul scandinav sau minimalismul nordic este un stil de design interior ap─ârut ├«n peninsula Scandinav─â. Este un stil orientat spre func╚Ťionalitate mai degrab─â, dec├ót spre aspectul estetic, ├«ns─â tocmai simplitatea sa transform─â acest stil ├«ntr-unul inconfundabil.

Caracteristicile stilului scandinav

Stilul nordic a ap─ârut ca o manifestare a culturii din peninsula Scandinav─â ╚Öi reflect─â preocup─ârile oamenilor din acea zon─â, care se g├óndeau mai ├«nt├ói la ceea ce este necesar supravie╚Ťurii ╚Öi abia apoi la considerente estetice. Un interior decorat ├«n acest stil este neaglomerat ╚Öi func╚Ťional, amintind de minimalism. Mobilierul este neornamentat ╚Öi are linii simple.

O tr─âs─âtur─â specific─â este faptul c─â ├«ntregul spa╚Ťiu este sc─âldat ├«n lumin─â natural─â, iar lemnul este folosit ├«n mod preponderent: pardoseal─â din lemn deschis la culoare, mobilier din lemn, grinzi expuse din lemn natural. Stilul scandinav pune accentul pe textur─â, ca atare fiecare obiect de decor este ales astfel ├«nc├ót, ├«n final, texturile din ├«nc─âpere s─â fie diferite, dar complementare.

Ce culori predomin─â

Culorile asociate stilului scandinav sunt de regul─â culorile deschise. Albul ocup─â un loc principal ├«n decorul scandinav ,├«ns─â la fel de important─â este ╚Öi nuan╚Ťa natural─â a lemnului. Se pot utiliza ╚Öi nuan╚Ťe deschise de gri. Important este ca aceste culori s─â reflecte lumina natural─â ╚Öi s─â lase impresia unui spa╚Ťiu aerisit ╚Öi liber.

Culorile de accent sunt folosite mai degrab─â ├«n decora╚Ťiuni dec├ót ├«n piese de mobilier sau finisaje, iar acestea sunt de regul─â culori vibrante ├«n imprimeuri geometrice. Galben, ro╚Öu, verde ment─â sau roz pastelat sunt toate op╚Ťiuni viabile pentru a aduce pu╚Ťin─â culoare ├«ntr-un spa╚Ťiu amenajat ├«n stil scandinav.

Ce definiște stilul de design interior scandinav

Stilul scandinav este un stil orientat spre func╚Ťionalitate. P─âstreaz─â idei din minimalism, precum liniile drepte ╚Öi mobilierul neornamentat ,dar ╚Öi lipsa decora╚Ťiunilor inutile. Culoarea predominant─â este albul, iar materialul tipic este lemnul. Lumina natural─â are rol extrem de important.

Citește și:

Stilul scandinav - elegan╚Ť─â ╚Öi simplitate

Designul Scandinav prioritizeaz─â func╚Ťionalismul

Stilul Scandinav. Idei de amenajare pentru pardoseli ╚Öi pere╚Ťi