Design interior scandinav Idei de amenajare pentru casa ta!

Design interior scandinav Idei de amenajare pentru casa ta!

Design interior scandinav Idei de amenajare pentru casa ta!

Design interior scandinav Idei de amenajare pentru casa ta!

Stilul ScandinavUn stil de design interior orientat spre funcționalitate

Stilul scandinav sau minimalismul nordic este un stil de design interior apărut în peninsula Scandinavă. Este un stil orientat spre funcționalitate mai degrabă, decât spre aspectul estetic, însă tocmai simplitatea sa transformă acest stil într-unul inconfundabil.

Caracteristicile stilului scandinav

Stilul nordic a apărut ca o manifestare a culturii din peninsula Scandinavă și reflectă preocupările oamenilor din acea zonă, care se gândeau mai întâi la ceea ce este necesar supraviețurii și abia apoi la considerente estetice. Un interior decorat în acest stil este neaglomerat și funcțional, amintind de minimalism. Mobilierul este neornamentat și are linii simple.

O trăsătură specifică este faptul că întregul spațiu este scăldat în lumină naturală, iar lemnul este folosit în mod preponderent: pardoseală din lemn deschis la culoare, mobilier din lemn, grinzi expuse din lemn natural. Stilul scandinav pune accentul pe textură, ca atare fiecare obiect de decor este ales astfel încât, în final, texturile din încăpere să fie diferite, dar complementare.

Ce culori predomină

Culorile asociate stilului scandinav sunt de regulă culorile deschise. Albul ocupă un loc principal în decorul scandinav ,însă la fel de importantă este și nuanța naturală a lemnului. Se pot utiliza și nuanțe deschise de gri. Important este ca aceste culori să reflecte lumina naturală și să lase impresia unui spațiu aerisit și liber.

Culorile de accent sunt folosite mai degrabă în decorațiuni decât în piese de mobilier sau finisaje, iar acestea sunt de regulă culori vibrante în imprimeuri geometrice. Galben, roșu, verde mentă sau roz pastelat sunt toate opțiuni viabile pentru a aduce puțină culoare într-un spațiu amenajat în stil scandinav.

Ce definiște stilul de design interior scandinav

Stilul scandinav este un stil orientat spre funcționalitate. Păstrează idei din minimalism, precum liniile drepte și mobilierul neornamentat ,dar și lipsa decorațiunilor inutile. Culoarea predominantă este albul, iar materialul tipic este lemnul. Lumina naturală are rol extrem de important.

Citește și:

Stilul scandinav - eleganță și simplitate

Designul Scandinav prioritizează funcționalismul

Stilul Scandinav. Idei de amenajare pentru pardoseli și pereți