Stilul contemporan în designul interior Amenajări interioare rezidențiale

Stilul contemporan în designul interior

Stilul contemporan în designul interior pune accentul pe linii curate și spații deschise în amenajarea unui living sau amenajarea unui dormitor. Acest stil de design interior creează o atmosferă caldă și primitoare.

Spre deosebire de stilul tradițional de decor, ce poate părea copleșitor, stilul contemporan este mult mai relaxant. Modele simple permit un sentiment de deschidere a elementelor și materialele utilizate sunt, de obicei, inspirate din natură.

Culorile cele mai populare în designul interior contemporan sunt cele neutre cum ar fi crem, alb, maro și gri. Culorile îndrăznețe sunt de obicei folosite pentru a accentua nota de personalitate a unei încăperi, cu un covor sau un tablou.

Mobilierul este, de obicei, din lemn sau pal și poate fi închis sau deschis. Stofele de tapițerie utilizate în acest designul interior contemporan sunt de regulă țesături și piele naturală finisată.

Un rol important într-un astfel de ambient îl joacă măsuța de cafea, generoasă, cu design interesant și aproape de fiecare dată realizată din alte materiale decât cele existente în cameră, pentru un contrast cu restul mobilierului, ea devenind astfel piesa centrală a decorului.

Piesele de mobilier sunt simple, ca și canapelele, scaunele și fotoliile . Folosirea metalului, a pietrei și a sticlei opace oferă un ton cald încăperii.

Spațiile amenajate în stil contemporan sunt ample și inundate de lumină. Conceptul de open-space este prezent în fiecare amenajare. Se pune accent pe volum, culoare și textură.

Stilul contemporan în designul interior este inspirat din natură, din toate punctele de vedere, fapt ce se reflectă din plin în paleta coloristică, finisajele și texturile pe care le putem observa într-un ambient astfel amenajat.

Spoturile și lumina indirectă în alternanță cu lumina zilei definesc designul interior contemporan, iar plantele și florile trebuie să fie mari și așezate în vase simple.

Pentru stilul contemporan în designul interior sunt caracteristice elementele decorative mari, care să aibă rolul de centru de interes în cameră. Element decorativ mare poate fi considerat și un fotoliu vintage, un lampadar deosebit sau o oglindă, dar și un tablou clasic ori alte piese de artă. Secretul este ca aceste elemente de decor să fie unice. Perdele, draperii, covoare și corpuri de iluminat pot să îndulcească și să personalizeze un decor contemporan auster.

.
Citește și:

Cum amenajăm o încăpere mică în stil contemporan

Design interior, amenajări pardoseli și pereți Zone Deco - servicii și proiecte realizate

01

Design interior și amenajare case

Analizăm și propunem soluții concrete de amenajare pentru fiecare tip de încăpere.

Detalii amenajări locuințe case!

02

Design interior și amenajare vile

Avem experiență și soluții practice pentru fiecare tip de spațiu ce trebuie amenajat.

Detalii amenajare, design interior vile!

03

Design interior apartamente

Vă prezentăm idei practice și eficiente de amenajari interioare pentru spații mici.

Detalii design interior și amenajări apartamente!

04

Proiecte design interior rezidențial

Locuințe amenajate de Zone Deco - case, vile sau aparatmente în Cluj Napoca sau în tară.

Proiectele Zone Deco - galerii foto!

05

Stiluri design interior rezidențial

Punem accent pe concept și stil personalizat, creat de arhitecți și designeri.

Ce stil ți se potrivește?