Design interior minimalist Simplitate, eleganță și funcționalitate

Design interior minimalist Simplitate, eleganță și funcționalitate

Design interior minimalist Simplitate, eleganță și funcționalitate

Design interior minimalist Simplitate, eleganță și funcționalitate

Stilul Minimalist
Principiul acestui stil este ”Less is more”

După cum sugerează și numele, acest stil nu este unul care să impresioneze prin opulența detaliilor, formelor sau pieselor de mobilier. Deși de multe ori este văzut drept un stil ce își are rădăcinile în perioada de austeritate de după primul Război Mondial, a decora în stil minimalist este de fapt o practică născută din principiul ”Less is more”.

Caracteristicile stilului minimalist în designul interior

Probabil cea mai evidentă caracteristică a acestui stil este simplitatea, reflectată atât de piesele de mobilier ,cât și de formele folosite. Decorațiunile lipsesc, iar piesele trebuie să fie funcționale. Minimalismul presupune reducerea formelor la minim, de aceea în acest stil nu există piese de mobilier extravagante. Această reducție a formelor a apărut datorită arhitectului Ludwig Mies van der Rohe, care a și împământenit principiul de ”less is more”. După primul Război Mondial, acest stil a devenit popular și datorită faptului că materialele folosite erau disponibile (sticlă, inox, ciment).

Ce culori folosim?

În stilul minimalist, avem la dispoziție o gamă de culori care au variat de-a lungul timpului. Dacă în perioada Stijl (mișcare arhitecturală olandeză, apărută în 1917, care propunea o supra-simplificare și abstractizare atât în pictură cât și în arhitectură) se foloseau doar forme simple, precum dreptunghiuri sau pătrate, linii verticale sau orizontale și culori primare, în prezent se folosește o paletă mai largă de culori și o gamă variată de forme.

Pe de altă parte, neo-minimaliștii utilizează mai degrabă linii clare, forme simple și diferite nuanțe ale unei singure culori.

Ce reținem?

Stilul minimalism s-a născut după primul Război Mondial, datorită existenței materialelor necesare și a mișcării minimaliste din perioada Stijl. Piesele folosite în acest stil impresionează prin simplitate, atât a formelor cât și a liniilor. Culorile nu au rolul de a ieși în evidență, iar decorațiunile lipsesc. Stilul minimalism este un stil al luxului, nicidecum al austerității.

Te ajutăm să alegi cele mai bune produse pentru locuința ta! Produse și decorațiuni amenajări rezidențiale