Constrast și echilibru în stilul eclectic Idei de amenajări interioare moderne

Constrast și echilibru în stilul eclectic Idei de amenajări interioare moderne

Constrast și echilibru în stilul eclectic Idei de amenajări interioare moderne

Stilul Eclectic
Cel mai personal și omogen amalgam

Eclectismul în sine nu este la nivel unanim acceptat ca și stil; este, poate cel mai personal și omogen amalgam din ce ai, ce ți-a rămas, ce ți-ai permis, ce iubești și ce urăști, dar vrei să îți aduci aminte.

Stilul eclectic e balansoarul bunicii și oglinda din primul apartament cu chirie, e o pictură contemporană nepotrivit colorată așezată deasupra scaunelor cumpărate din obor, dar apoi vopsite de tine; e o pardoseală atât de prețioasă încât uneori te gândești că ai păstra camera goală, doar așa… ca sa fie ea vedeta. Și te plimbi printre toate în halat și papuci de casă, pentru că toate își găsesc un loc, acel loc, pe care noi, la Zone Deco, ne oferim să ți-l facem acasă.

Stilul eclectic este cel care reinventează regulile designului de interior, amestecând vechiul cu noul, luxul cu banalul, practic amestecând piese ce aparent nu se potrivesc. Asta nu înseamnă că acest stil permite alăturarea oricăror piese de mobilier și de decor, pentru că în orice "haos" trebuie să existe puțină ordine. Atunci când este bine executat, stilul eclectic îți poate reflecta personalitatea, dar și să respecte regulile minimale ale designului.

Iată cum arată un living în stil eclectic, în viziunea noastră. Aceste imagini servesc drept sursă de inspirație, însă noi putem adapta toate componentele stilului eclectic, la cerere, în funcție de orice spațiu.

Design și concept: Zone Deco
Design și concept: Zone Deco
Design și concept: Zone Deco

Caracteristici specifice stilului eclectic de amenajare și design interior

Contrastul are un rol important în acest stil eclectic, însă și piesele contrastante trebuie să aibă un numitor comun, pentru a nu da impresia unei camere kitsch. Spre exemplu, într-o cameră se pot folosi scaune diferite, dar care să aibă totuși aproximativ aceeași formă sau proporții.

Stilul eclectic lasă loc pentru imaginație: poți îmbina culorile închise cu cele deschise, poți amesteca elemente rustice cu elemente elegante, însă este important să creezi o legătură între elementele utilizate. Este recomandat să fie alese câteva piese centrale în jurul cărora să se contureze decorul camerei. O regulă care funcționează în acest stil este regula opuselor: se pot combina cu succes piesele glossy cu cele mate, mătasea cu pânza sau porțelanul cu plasticul.

Ce culori folosim?

Când vine vorba de culoarea pereților, albul oferă un fundal potrivit pentru un stil colorat precum cel eclectic. Se pot folosi însă și alte culori, precum albastru deschis, gri deschis sau crem. Se pot amesteca și pasteluri cu culori puternice, diverse nuanțe ale aceleiași culori sau menținut totul în alb și negru.

Ce reținem?

Stilul eclectic este un stil care încurajează folosirea pieselor contrastante, menținând totuși un echilibru. Mobilierul poate amesteca diverse piese, atât timp cât decorul se conturează pe baza unor piese centrale, iar la capitolul culori și texturi, trebuie doar imaginație.

Vrei să aduci stilul eclectic în casa ta? Cu Zone Deco este posibil, fie că locuiești într-o casă sau într-un apartament.

Serviciile oferite de Zone Deco!