Arhitect Dan Cincu

Design tapet personalizat

Reşiţean la origine, Dan Cincu activează pe piaţa de proiectare în construcţii civile şi industriale de 13 ani, oferind clienţilor săi idei şi soluţii inovative, impresionante prin formă, liniaritate şi funcţionalitate.

„M-am format din punct de vedere profesional la Timişoara, dar la absolvirea facultăţii am preferat să mă întorc acasă, unde am promovat, de la arhitect stagiar la arhitect, şef de atelier de proiectare cu peste 20 de specialişti şi concomitent partener/asociat şi am „furat meserie” de la fiecare coleg care a avut ceva să-mi spună, şi le mulţumesc.

În liceu am făcut benzi desenate şi m-am apucat de pictură – natură statică cu accente cromatice. La începuturi desenam foarte mult pe un zid. De la liceul de electrotehnică am ajuns la arhitectură, o alternativă la institutul de subingineri din Reşiţa. Mi-am dezvoltat latura artistică mergând la teatru, operă şi expoziţii, şi tot Timişoara m-a format şi ca artist. Am absolvit cu 10 la desen tehnic şi o medie de 5 la matematică.

La debutul practicii mele în domeniu tendinţele se îndreptau către o arhitectură de tip internaţional, minimalist, influenţată de Le Corbusier, Mies Van der Rohe ţi alţii, caracteristici acelei perioade. Ulterior, m-am adaptat, păstrând lucrurile care mi-au plăcut. De exemplu: înainte cu 10 ani nu se putea, dar acum am posibilitatea să îndrum clientul către o arhitectură de tip montan sau local, cum am recomandat bănăţenilor proiecte bazate pe bucătărie deoarece bănăţenii stau în bucătărie.

Ce mă diferenţiază de alţi arhitecţi este că fac constant experienţe. Asta deoarece am acest orgoliu de a propune soluţii noi, originale. Fiecare arhitect are datoria să aducă ceva nou, să aibă contribuţia lui la arhitectura din jurul său.

E foarte important ca tinerii arhitecţi, aflaţi la început de drum, să facă stagiul de 3 ani lângă un arhitect care a lucrat pe cât mai multe teme de proiectare. Meseria aceasta se fură şi trebuie să ai de la cine să o furi, la fel a fost şi în cazul meu.”
Arhitect Dan Cincu

Vezi lucrările de tapet personalizat!