Cum alegi un design de dormitor?

by · 5 ani ago · 0 comments

Ajungi acasă după o zi încărcată. Ai avut multe de rezolvat și poate mai și pe acasă câte ceva de făcut. Aștepți însă cu nerăbdare clipa în care te întinzi în pat și simți cum relaxarea te strânge într-o îmbrățișare. Ești în sfârșit liber să te destinzi și să te bucuri de ce mai rămas din ziua ta. Ca acest sentiment să fie și mai accentuat, este important ca dormitorul tău să fie exact așa cum ți-l dorești și să devină oaza ta de liniște.

Dacă încă nu ai ajuns în acel punct în care dormitorul tău să te reprezinte la perfecție și să fie fix pe gustul tău, îți oferim câteva sugestii care să te ajute să plănuiești reamenajarea spațiului tău de relaxare.

Înainte de a începe, îți sugerez să parcurgi acest test interactiv, pentru a determina ce stil ți se potrivește, astfel fiindu-ți mai ușor să alegi un potrivit pentru tine:

Tu știi ce stil ți se potrivește?

Parcurge testul nostru şi vei afla stilul de design potrivit personalității tale!

1. Design de dormitor clasic

design de dormitor

Design de dormitor cu Lano gri

În dormitorul clasic, patul este vedeta. El reprezintă punctul focal al camerei și ca atare, poți opta pentru un pat spectaculos. Mobilierul ornamentat este reprezentativ pentru acest stil iar culorile neutre sunt vedete. Te poți juca cu diferite texturi precum catifeaua, bumbacul sau pânza pentru a obține dimensiune chiar și cu culori neutre.

Poți citi mai multe despre acest stil aici.

2. Design de dormitor eclectic

Design Hotel Arnhem - Forbo Flooring Systems

Design Hotel Arnhem – Forbo Flooring Systems

Stilul eclectic este un stil care îți permite să te joci și să-ți lași creativitatea să zburde, pentru a creea spații cu adevărat unice. Poți amestece diferite piese de mobilier din diverse stiluri însă important este ca acestea să aibă un element comun, pentru ca rezultatul final să nu fie kitsch.

Când vine vorba de culori, cerul este limita! Poți amesteca diferite nuanțe, poți amesteca chiar și diferite imprimeuri atâta timp cât ele formează un tot unitar plăcut la vedere.

Poți descoperi stilul eclectic pe larg aici.

3. Design de dormitor minimalist

design de dormitor

Linoleum – dormitor in stil minimalist

Dacă apreciezi un design simplu, cu un look glossy și orientat spre funcționalitate, atunci dormitorul minimalist poate fi oaza ta perfectă pentru relaxare. Culorile tipice sunt alb și negru, dar poți aduce și o pată de culoare cu ajutorului unei culori contrastante, precum magenta sau turcoaz.

Poți descoperi mai multe despre stilul minimalist aici.

4. Design de dormitor Modern High End

Design de dormitor Tretford-INTERLAND-B-DolceVita

Design de dormitor Tretford-INTERLAND-B-DolceVita

Dacă apreciezi glam-ul anilor 20 și aspectul luxuriant însă totodată modern, un dormitor decorat în stilul modern high end este perfect pentru tine. Inspirat din stilul Art Deco, apărut în Jazz Age, acest stil uimește prin aspectul său impresionant.

Elementele geometrice sunt la mare cinste în acest stil, ca atare, poți să te joci cu forme geometrice pentru a aduce Modern High End la tine acasă.

5. Design de dormitor industrial

Accent-Wood-Flooring

Stilul industrial este în esență un stil nepretențios, care încununează farmecul aspectului brut. Metalele și lemnul sunt materiale vedetă, la fel precum și culorile inspirate de acestea.  Mobilierul este minimalist, cu linii drepte și clare.

Poți citi pe larg despre acest stil aici.

6. Design de dormitor vintage

design de dormitor

Forbo Flooring Systems design de arhitect Wieteke Faaij

Romantic și feminin, stilul vintage este un stil cald și primitor care transformă orice spațiu într-unul vesel și memorabil. Imprimeuri florale, pasteluri, mobilier vintage- acestea sunt ingredientele pentru un dormitor vintage de excepție.

Poți citi pe larg despre acest stil aici.

Ce design de dormitor este preferatul tău? Așteptăm răspunsul tău în secțiunea de comentarii!

Categories: Sfaturi practice

Comments Intra in discutie!

Not found any comments yet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.