Lasa-ti imaginatia libera cu stilul eclectic!

by · 9 ani ago · 0 comments

├Ä╚Ťi plac spa╚Ťiile aduse la via╚Ť─â prin culori ╚Öi imprimeuri ├«ndr─âzne╚Ťe, ├«n care simetria nu joac─â un rol esen╚Ťial ╚Öi lucrurile nu sunt ÔÇ×asortateÔÇŁ perfect? ├Ä╚Ťi place s─â te po╚Ťi juca cu mobilierul ╚Öi e╚Öti deschis la idei noi ╚Öi ie╚Öite din comun? Vrei s─â ai o cas─â care s─â nu se asemene cu alte locuin╚Ťe? Vrei s─â-╚Ťi impresionezi prietenii ╚Öi rudele c├ónd te viziteaz─â cu un spa╚Ťiu cum nu au mai v─âzut?

Dac─â r─âspunsul t─âu la aceste ├«ntreb─âri este da, afl─â c─â exist─â un stil de design interior care ├«╚Ťi va oferi exact ceea ce ├«╚Ťi dore╚Öti!

Este vorba despre stil eclectic, un stil ├«n care ├«╚Ťi po╚Ťi l─âsa imagina╚Ťia liber─â ╚Öi po╚Ťi crea spa╚Ťii unice, pline de personalitate ╚Öi culoare.

Cuv├óntul ÔÇŁeclecticÔÇŁ a fost introdus ├«n vocabular de c─âtre arheologul, filosoful ╚Öi istoricul de art─â┬á german Johan Joachim Winckelmann, care l-a folosit pentru a descrie operele lui Annibale Carracci, un pictor italian ce a combinat tradi╚Ťia clasicismului cu ideile renascentiste.

Cum recunoști stil eclectic?

Stilul eclectic presupune:

  1. Amestecul stilurilor și elementelor altor epoci
  2. Culori neutre pe fundal, pentru a nu aglomera vizual
  3. Materiale inedite
  4. Culoare
  5. Imprimeuri ├«ndr─âzne╚Ťe
  6. Un numitor comun între elementele folosite (un imprimeu, o culoare, o formă etc.)
  7. Vechiul amestecat cu noul
  8. Celebrare a contrastului
  9. Lipsa detaliilor inutile și a pieselor care aglomerează, fiecare element având locul său bine determinat
  10. Unicitatea pieselor de mobilier, a operelor de art─â folosite.
Living in stil eclectic cu pardoseala Allura

Living in stil eclectic cu pardoseala Allura

Filosofia din spatele acestui stil este de a combina elemente sau stiluri din diferite epoci și cu origini diferite în cadrul unui singur proiect.

De╚Öi ai putea crede c─â amestec├ónd diferite stiluri ├«ntr-un singur spa╚Ťiu vei ob╚Ťine un look kitsch ╚Öi haotic, nu este necesar a╚Öa. Trebuie doar s─â respec╚Ťi regula de aur din acest stil: toate piesele folosite trebuie s─â aib─â un numitor comun deoarece stil eclectic este un stil armonios.

Living eclectic cu Marmoleum

Living eclectic cu Marmoleum

Ca atare stilul eclectic presupune îmbinarea mai multor elemente sau stiluri astfel încât rezultatul să fie un design bine gândit și coerent, nicidecum haotic.

Este o sarcin─â destul de anevoioas─â, totu╚Öi, s─â ob╚Ťii un spa╚Ťiu cu adev─ârat eclectic ├«ns─â cu r─âbdare, imagina╚Ťie ╚Öi pu╚Ťin efort, este realizabil!

Eclectic-ismul se remarc─â prin culori

Pardoseala marmoleum de la Forbo Flooring Systems

Pardoseala marmoleum de la Forbo Flooring Systems

Un spa╚Ťiu eclectic este un spa╚Ťiu plin de culoare. C├ónd vine vorba de culoarea pere╚Ťilor, albul ofer─â un fundal potrivit┬á dar po╚Ťi folosi ╚Öi alte culori precum: albastru deschis, gri deschis sau crem.

Se pot amesteca ╚Öi pasteluri cu culori puternice, diverse nuan╚Ťe ale aceleia╚Öi culori sau men╚Ťinut totul ├«n alb ╚Öi negru.

pardoseala PVC - spatiu in stil eclectic

pardoseala PVC – spatiu in stil eclectic

Se potrive╚Öte eclectic-ismul ├«n locuin╚Ťa ta?

Practic stilul eclectic se potrive╚Öte oriunde ╚Öi este extrem de versatil ╚Öi u╚Öor de adaptat preferin╚Ťelor tale. Po╚Ťi alege stilurile preferate pentru a crea un spa╚Ťiu eclectic, elementele care ╚Ťi-au atras aten╚Ťia ├«n alte stiluri ╚Öi culorile ├«ndr─âgite.

Trebuie ├«ns─â s─â le g─âse╚Öti acel numitor comun, care s─â lege spa╚Ťiul pentru ca acesta s─â fie eclectic, nu kitsch.

Stil eclectic cu pardoseala Ter Hurne

Stil eclectic cu pardoseala Ter Hurne

De╚Öi la prima vedere poate p─ârea un stil ├«nc─ârcat sau aglomerat, un spa╚Ťiu eclectic este o ├«ncununare a elementelor de design ╚Öi a fanteziei personale. Dac─â apreciezi extraordinarul ├«n detrimentul standardului, atunci, cu siguran╚Ť─â stilul eclectic este pentru tine!

Pentru un plus de informa╚Ťii┬ádespre stilul eclectic, cite╚Öte mai multe pe pagina dedicat─â!

Ce p─ârere ai despre acest stil? Cum l-ai adapta ├«n locuin╚Ťa ta? Te ├«ncuraj─âm s─â ne la╚Öi r─âspunsul t─âu ├«n sec╚Ťiunea de comentarii de mai jos!

Categories: Stiluri personalizate

Comments Intra in discutie!

Not found any comments yet.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *