Modern high end, un stil luxuriant
Ai văzut vreun film care să ilustreze epoca Jazz Age din SUA, precum The Great Gatsby? Dacă da, înseamnă că ai observat decorul impresionant, opulent și luxuriant din lumea celebrelor personaje. În plină perioadă Jazz Age, opulența juca un rol esențial în designul interior, artă sau modă.
La începutul secolului trecut, designerii au început o mișcare de ”răzvrătire” împotriva curentelor de artă și design clasice și bine formate deja, precum stilul clasic, baroc sau rococo. Au vrut să se elibereze de normele impuse de predecesorii lor și să găsească alte stiluri, adecvate noului secol și a avansărilor din industrie și tehnologie. Ca atare, au apărut alte stiluri de design interior, avangardiste și îndrăznețe, care punea la încercare limitele bine definite ale curentelor trecute. Unul dintre aceste stiluri este Art Deco, ”strămoșul” stilului Modern High End.
Cu accent pe forme geometrice, culori, simetrie și lux, Art Deco reprezenta stilul perfect atât pentru celebra ”flapper girl” cât și pentru restul oamenilor ce doreau să șteargă bariera din casa lor și frumosul Hollywood. S-a inspirat din tradiție, evocând totuși și dezvoltarea tehnologică aflată în plină desfășurare. Art Deco reprezenta pluralitatea lumii moderne și contrar stilului său frate- minimalismul, Art Deco nu punea accent pe funcționalitate cât pe dorința oamenilor de a evada dintr-o lume chinuită de crize economice și războaie. A stimulat imaginația și creativitatea contemporanilor săi, dându-le ocazia de a își exprima dorințele, fricile și fanteziei prin design și artă.
Ani mai târziu, opulența și frumusețea acestui stil avea să fie din nou adusă în lumina reflectoarelor prin stilul Modern High End.
Caracteristicile stilului Modern High End
Datorită faptului că stilul Modern High End își are rădăcinile în stilul Art Deco, o caracteristică definitorie a acestuia este în mod cert extravaganța rafinată. Simetria joacă un rol important în decorul Modern High End, amintind de influențele filosofiei Art Nouveau.
Accentul cade pe forme geometrice simple, curate, însă de efect. Sunt preferate suprafețele glossy și lucioase: lemn lăcuit sau polișat, metal precum arama sau cromul, vopselele cu aspect strălucitor dar și oglinzile, atent așezate pentru a complementa materialele folosite. Mobilierul se încadrează în aceeași tendință, fiind de preferat piesele glossy sau cu oglinzi.
La capitolul materiale textile, stilul Modern High End propune o varietate de modele geometrice și îndrăznețe dar și animal print. Pentru a obține o textură specifică, se recomandă îmbinarea diferitelor tipuri de materiale precum mătasea, vinylul sau satinul. În acest stil, bumbacul și modelele neutre nu își au locul.
Culorile specifice acestui stil sunt cu siguranță albul și negrul, care nu se demodează niciodată și oferă un aspect luxuriant oricărui spațiu. Se pot utiliza însă și culori precum: galben, verde, albastru imperial sau violet. Important este însă să nu fie folosite în exces, ci drept pete de culoare.
Dacă îți dorești o casă care să te lase fără cuvinte, atunci poți opta pentru stilul Modern High End. Vei fi răsfățat zilnic de opulența casei tale și de materialele de calitate care te vor înconjura. Pentru rezultate cu adevărat impresionante, îți recomandăm să apelezi la serviciile unui designer de interior, care să surprindă atât stilul Modern High End cât și stilul tău, pentru ca pasiunile și gusturile tale să fie reflectate în căminul tău. Ce părere ai despre stilul Modern High End?
Categories: Stiluri personalizate
Comments Intra in discutie!
Not found any comments yet.