Inspiratie: cum amenajezi o bucatarie vintage

by · 4 ani ago · 0 comments

Ești pasionat de tradiții și vrei să evidențiezi acest lucru prin spațiul din casa ta? Dacă ai ajuns la concluzia că stilul vintage este cel care ți se potrivește, atunci te invităm să descoperi, în materialul pregătit pentru tine astăzi, o serie de idei care te înspire în a obține o bucatarie vintage în casa ta.

Așa cum probabil știi deja, stilul vintage constă în a aduce în prim plan o serie de obiecte și decorațiuni, aparent învechite, dar unice și pline de personalitate. A avea o bucatarie vintage presupune a aduce laolaltă o serie de decorațiuni inspirate din trecut, ale căror culori predominante să fie șterse, predominant pasteluri și nuanțe neutre. Pardoseala, de obicei, este în culori închise (nuc, stejar, cireș, mahon etc).

În esență, a avea o bucatarie vintage presupune a îmbina o serie de elemente de decor echilibrate cu piesele de mobilier aparent haotice, dar așezate astfel încât să invite vizitatorii la conversație. Vintage înseamnă o combinație între două stiluri aparent diferite, dar care dau o impresie plăcută împreună: tradițional cu shabby chic.

Prin ce se remarcă o bucatarie vintage?

O bucatarie vintage este creată să impresioneze dar și să capteze atenția tuturor musafirilor tăi.

Într-o bucatarie vintage, oricine se va simți ca acasă, indiferent de gusturi, fiind înconjurat de combinația fină între haotic și echilibrat, între imperfect și organizat, între vechi și nou.

Unul din cele mai importante aspecte într-o bucatarie vintage îl reprezintă mobilierul, care de obicei este din lemn, în culori calde și primitoare. În echilibru cu acesta, este pardoseala, un alt element de decor și utilitate important, care trebuie să se remarce, în mod subtil.

Ce pardoseli folosim într-o bucatarie vintage?

#1 Marmoleum

bucataria industriala

Bucătărie industrială cu pardoseală Marmoleum Modular marca Forbo

Evidențiat prin culori diferite, design-uri vizuale atractive și nuanțe fine, marmoleum click este o opțiune unică de decorațiune pentru orice bucatarie vintage, oferindu-i atât aspect plăcut cât și versatilitate și utilitate, fiind rezistent la umiditate.

Marmoleum de la Forbo poate fi de mai multe tipuri; recomandat pentru o bucatarie vintage este marmoleum click și marmoleum dining:

Marmoleum Dining - Forbo.com

Marmoleum Dining – Forbo.com

#2 Parchet

Parchetul este pardoseala care predomină în majoritatea bucatariilor vintage. Este una din cele mai diversificate și complexe opțiuni de pardoseli și oferă spațiului tău un aspect natural, primitor și plăcut.

Într-o bucatarie vintage, lemnul este materialul care domină; de aceea, parchetul consolidează poziția stilului adoptat de bucătăria ta și îi construiește o imagine completă, oferindu-i un farmec aparte.

Una din recomandările noastre pentru bucătăria ta este parchetul Novilon Viva de la Forbo: ușor de curățat, rezistent la umezeală, călduros și bun izolator fonic.

idei de design interior

Eclectic PVC Novilon Scandinavia de la Forbo

#3 PVC

Pardoseala PVC se remarcă prin proprietățile sale speciale și durabile. Covoarele PVC sunt ușor de curățat, rezistente, elastice și igienice. Aceste proprietăți le transformă în materiale perfecte pentru orice bucatarie și nu numai.

De obicei, bucătăria este încăperea cea mai solicitată din orice locuință. Aici, toți membrii familiei își desfășoară activitatea zilnică. În multe cazuri, este spațiul unde își petrec cel mai mult timp și musafirii și, în plus, aici se gătește, ceea ce înseamnă umezeală, variații de temperatură și grăsimi sau alte substanțe care se pot depune pe pereți și în pardoseală.

De aceea, un covor PVC este o alegere foarte bună, mai ales datorită rezistenței sale la trafic sporit.

bucatarie vintage

bucatarie vintage covor PVC

Sperăm că ți-am oferit inspirația de care aveai nevoie ca să faci alegerea potrivită pentru bucătăria ta!

Dacă îți dorești amenajarea bucătăriei tale în stil vintage, poți conta pe echipa de specialiști Zone Deco! Tot ce trebuie să faci este să iei legătura cu noi și să ne oferi mai multe detalii despre spațiul tău, iar noi vom găsi soluția potrivită de amenajare!

Categories: Sfaturi practice

Comments Intra in discutie!

Not found any comments yet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.