Idei de decoratiuni interioare care dau viata baii tale

by · 4 ani ago · 0 comments

Baia poate fi un loc de refugiu și de relaxare pentru tine, de fiecare dată când te relaxezi într-o cadă cu apă fierbinte și spumă. Baia poate fi vestiarul tău magic care te transformă de fiecare dată când te pregătești, în fața oglinzii, pentru o întâlnire importantă. Baia este cel mai intim loc din casa ta, întrucât ea te cunoaște atunci când mergi în fiecare dimineață să începi pentru o nouă zi sau când faci dușuri lungi și dese, de vară.

Acest spațiu are nevoie de toată atenția ta și de amenajare cu decoratiuni interioare baie care să o transforme într-un sanctuar care să te reprezinte cel mai bine. Pentru foarte multă lume, baia este locul care îi face cu adevărat să se simtă ca acasă.

Parcurge acest articol să vezi ce stil de design interior s-ar potrivi cel mai bine în baia ta!

Indiferent de forma băii tale și de suprafața acesteia, noi credem că îi poți da viață și o poți amenaja în orice stil. Însă, dacă ai și alte preferințe de decoratiuni interioare baie, acestea se pot adapta și pot fi implementate de către o echipă de specialiști.

Ce decoratiuni interioare baie poti folosi

Când vine vorba de decorarea băii, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să îți îndrepți atenția spre finisaje; culoarea și design-ul pereților și a podelei creează prima impresie a oricărui vizitator care intră într-o baie. De aceea, culorile acestora trebuie să își regăsească echivalentul în micile obiecte de decor precum suportul de hârtie igienică, suportul de săpun sau de periuță de dinți, chiar și coșul de rufe pentru spălat sau husa care acoperă mașina de spălat. 

Dacă ești destul de norocos să ai parte și de spațiu în plus pe perete, poți adăuga, de exemplu, obiecte decorative sau chiar și un ghiveci cu flori proaspete. 

Când vine vorba de baia ta, oricât de mică sau cât de mare este suprafața pe care o ocupă, trebuie să ții cont de micile detalii. 

Chiar dacă nu ești dispus să îți faci o renovare completă a băii tale, îi poți schimba aspectul pur și simplu înlocuind vechile accesorii cu unele noi, care să urmeze aceeași linie de culoare și design.

Iată câteva idei generale care te pot inspira să îți decorezi baia după bunul plac:

Inspirație pentru decoratiuni interioare baie

#1 Baia în gri răcoros

Cool Gray
Photo by Change Your Bathroom, Inc. – More contemporary bathroom photos

O idee perfectă pentru băile înguste, în formă de culoar, cu finisaje drepte, robinete montate în perete și chiuvete pătrate ceramice.

#2 Baia contemporană modernă

Walk-in Shower Room
Photo by Big Bean Construction ltd – Search contemporary bathroom pictures

Această baie ocupă o suprafață redusă, fiind foarte utilă pentru persoanele cu ritm de viață dinamic. După cum se poate observa, toate obiectele de igienă sunt plasate pe un singur dulap cu rafturi sub formă de scară, iar dușul te invită să pășești înăuntru, fiind în spațiu deschis, protejat de o ușă de sticlă.

#3 Baie cu influență sudică

Southern Influence
Photo by Bradley E Heppner Architecture, LLC – Search traditional bathroom design ideas

Această baie este denumită astfel pentru că este specifică zonelor călduroase, unde soarele este cel mai des întâlnit locuitor. De aceea se poate observa draperia și fereastra mare din dreptul căzii. Această baie duce farmecul design-ului interior chiar mai departe: are amenajată și o masă de toaletă, pentru doamnele care vor să se înfrumusețeze imediat după duș.

#4 Baie de tineret tradițional-industrială

Buckinghamshire Full House Refurbishment
Photo by Interior Therapy – Discover traditional bathroom design inspiration

Acest mod de amenajare combină mai multe stiluri: tradițional (parchet, culoarea lemnului predominantă în partea de jos), industrial (culorile folosite, design-ul pereților, forma caloriferului) dar și modern.

#5 Baie veselă, minimalistă

CONDO RENOVATION
Photo by Omega Construction & Design – Search beach style bathroom design ideas

Această baie este dovada că mai puțin înseamnă mai mult, atunci când vine vorba de spațiul și decorațiunile folosite în baia ta. Chiar dacă ai o baie mică, ea poate fi aerisită și un simplu tablou poate fi elementul care să îți evidențieze personalitatea.

#6 Baia simplă și practică

Pacific Heights Mediterranean
Photo by Mike Connell – Browse contemporary bathroom ideas

Iată un mod simplu de a-ți decora baia: lipsa obiectelor decorative și ascunderea lor în dulapuri este o altă dovadă că mai puțin înseamnă mai mult.

Această baie se remarcă prin finisajele pereților, simplitatea robinetelor, luminozitate dar și prin ghiveciul cu flori menit să dea viață unui spațiu aparent robust, dar prietenos.

#7 Baia modernă, contemporană

Contemporary REFINED!
Photo by marianiLIND inc. – Look for traditional bathroom design inspiration

După cum poți observa, toate modelele de băi pe care le-am menționat până acum au chiuveta încorporată în mobilier. Aceasta este una din tendințele băilor contemporane, care pun accent pe simplitate, utilitate și ascund zonele incomplet finisate, precum marginile inferioare ale chiuvetei sau interioarele dulapurilor de depozitare.

#8 Baia spațioasă vintage

2013 Spring Parade Of Homes
Photo by Highmark Builders – Search traditional bathroom pictures

Probabil primul lucru pe care l-ai remarcat este un obiect tipic noilor decoratiuni interioare baie contemporane: ghiveciul de flori. 

De asemenea, această baie profită din plin de spațiul pe care îl are: podeaua din marmură hexagonală se potrivește perfect cu dulapurile din culoare nuga și pardoseala de culoare similară de pe pereți. Cada este discretă, accentul punându-se pe cabina de duș care ocupă o suprafață mai mare, fiind separată printr-o ușă de sticlă.

#9 Baia contemporană cu tentă industrială

Williams town
Photo by Dulux Paint – Browse contemporary bathroom photos

Probabil cel mai apropiat obiect decorativ de stilul industrial este corpul de iluminat. Culorile se îmbină perfect, echilibrând partea inferioară albă cu partea superioară, neagră.

#10 Baia îndrăzneață, eclectică

Downtown Denver Loft
Photo by Signature Interiors/Rita Coltrane – Browse contemporary bathroom photos

Aceasta este singura baie eclectică din colecția noastră prezentată astăzi. Tabloul și ghiveciul cu plante îi dau viață, în timp ce forma căzii se potrivește perfect cu forma dulapului de depozitare pentru proasoape.

Toate aceste modele de băi fac parte din galeria Houzz, care conține peste 850.000 de imagini cu decoratiuni interioare baie.

Din modelele alese de noi, care este preferatul tău?

Categories: Sfaturi practice

Comments Intra in discutie!

Not found any comments yet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.