Stiluri de design: Vintage vs. Clasic (infografic)

by · 8 ani ago · 0 comments

Dacă atunci când îți imaginezi casa visurilor tale vezi o casă elegantă, care se remarcă prin piese de mobilier frumoase și culori bine alese, înseamnă că ți-ai dori fie o casă în stil vintage, fie una în stil clasic. Mobilierul ornamentat, decorațiunile deosebite și frumusețea inconfundabilă sunt trăsături ale acestor stiluri de design interior.  Diferențele dintre aceste două stiluri de design interior sunt considerabile însă au în comun atenția la detalii și eleganța lumii de altădată.

Stiluri de design: Clasic vs Vintage

Desigur, pentru stilul clasic lumea de demult reprezintă perioade vechi, precum cea a Imperiului Roman când eleganța și opulența erau expuse cu ajutorul pieselor de mobilier ornamentate și a materialelor de calitate superioare pentru finisajele precum pardoselile folosite, dar și pentru canapele, scaune și alte decorațiuni. Se pune accentul pe simetrie și echilibru, adesea spațiile fiind amenajate în oglindă, având un punct focal central.

Stilul vintage aduce în centrul atenției piese vechi, însă mai recente din punct de vedere istoric. Sigur, pasionații de vintage vor vâna piese cât mai vechi. În acest stil, antichitățile sunt aduse în centrul atenției, fiind folosite într-un mod unic, îmbinate cu piese moderne sau reinventate pentru a fi folosite cu alt scop decât cel original. Este un stil boem și relaxat, feminin și romantic, care îți permite să te joci cu piesele de mobilier și decorațiunile pentru a obține varianta ta de vintage, cea care să te reprezinte cât mai bine.

Pentru a evidenția mai bine diferențele dintre aceste stiluri de design interior, am realizat un infografic:

stiluri de design

Acum că ai descoperit particularitățile celor două stiluri de design interior, pe care l-ai alege pentru casa ta? Vintage romantic sau clasic elegant? Așteptăm răspunsul tău în secțiunea de comentarii.

Categories: Stiluri personalizate

Comments Intra in discutie!

Not found any comments yet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.