Stilul industrial. Farmecul aspectului brut
Ai văzut vreodată un spațiu care te-a impresionat prin lipsa lui de pretenții? Care era atât de simplu dar totodată atât de fermecător? Un spațiu care te-a cucerit de la prima vedere însă nu ai știut exact ce te atrage la el? Dacă poți răspunde cu da, înseamnă că ai fost norocos și ai văzut cu ochii tăi un spațiu decorat în stilul industrial, un stil unde granița dintre nou și reciclat este ștearsă iar spațiul neaglomerat șterge orice urmă de claustrofobie.
Este un stil care te surprinde prin simplitate, care te cucerește prin confortul pe care îl oferă și te impresionează prin aspectul chic inconfundabil.
De ce e stilul industrial inconfundabil?

Bucătărie în stilul industrial cu Marmoleum Click
Stilul industrial, renumit deja pentru aspectul său ce poate părea ușor nefinisat, a devenit o opțiune populară în rândul arhitecților, decoratorilor de interioare și a proprietarilor de case. E ușor de înțeles motivul pentru care a devenit un stil atât de popular, dat fiind faptul că stilul industrial conferă un aspect modern și îndrăzneț.
Pentru a avea acel aspect brut, stilul industrial se bazează mult pe elemente nepretențioase, care aduc aminte de halele fabricilor. Tocmai din acest motiv, spațiile industriale sunt în general mari, cu tavanul înalt și lipsite de mobilier pretențios.
Un element major care diferențiază acest stil de restul este faptul că nu ascunde nimic: conductele, țevile, cablurile, bârnele sunt toate expuse și folosite pentru a conferi acel aer industrial tipic. Pereții albi care contrastează cu pereții de cărămidă expusă reprezintă un detaliu apreciat în acest stil. Probabil tot acest stil a fost cel care a introdus pardoselile din ciment sau cu aspect similar în design interior. Covoarele sunt evitate pentru că diminuează efectul stilului.
Cum arată mobilierul?

Living in stilul industrial cu pvc
Mobilierul este minimalist, cu linii drepte și clare. Se încurajează amestecarea pieselor noi cu piese vechi, salvate. Se pune accent pe inventivitate: de exemplu o ladă veche poate deveni masa în living și scările vechi se pot transforma în rafturi.
Materialele tipice pentru acest stil sunt diferitele metale:
- Inox
- Tinichea
- Fier
- Aluminiu
Totodată, lemnul este des întâlnit în spațiile industriale, cu precădere cel cu aspect învechit.

Living in stilul industrial cu Marmoleum Modular
Alb și negru?
Stilul industrial nu te limitează doar la non-culori sau la culorile inspirate de metal. Nu te limitează nici măcar la cele neutre. Poți folosi aceste culori ca bază și să adaugi alte culori, saturate, pentru a accentua și contrasta. Nu te feri de fuchsia, oranj, indigo sau un mov bogat.

Novilon Futura Fibra Marmoleum
Acesta este un stil care celebrează aspectul nefinisat, brut al încăperilor. Elemente precum țevi și conducte sunt lăsate la vedere iar mobilierul este învechit și de cele mai multe ori, refolosit. Camerele sunt înalte și spațioase, în culori reci iar pardoseala este simplă și nu atrage atenția prea mult asupra ei.
Elementele de decor se încadrează tot în zona de aspect nefinisat: pernele aproape că lipsesc, covoarele nu-și au locul iar arta folosită este abstractă, modernă și îndrăzneață.
Ce părere ai despre acest stil? Ai vrea să-ți amenajezi astfel locuința? Așteptăm răspunsul tău printr-un comentariu.
Află ce stil ți se potrivește cu testul nostru interactiv:
Tu ştii ce stil ţi se potriveşte?
Parcurge testul nostru si vei afla stilul de design potrivit personalității tale!

Categories: Stiluri personalizate
Comments Intra in discutie!
Not found any comments yet.