Stilul industrial. Farmecul aspectului brut

by · 9 ani ago · 0 comments

Ai v─âzut vreodat─â un spa╚Ťiu care te-a impresionat prin lipsa lui de preten╚Ťii? Care era at├ót de simplu dar totodat─â at├ót de fermec─âtor? Un spa╚Ťiu care te-a cucerit de la prima vedere ├«ns─â nu ai ╚Ötiut exact ce te atrage la el? Dac─â po╚Ťi r─âspunde cu da, ├«nseamn─â c─â ai fost norocos ╚Öi ai v─âzut cu ochii t─âi un spa╚Ťiu decorat ├«n stilul industrial, un stil unde grani╚Ťa dintre nou ╚Öi reciclat este ╚Ötears─â iar spa╚Ťiul neaglomerat ╚Öterge orice urm─â de claustrofobie.

Este un stil care te surprinde prin simplitate, care te cucerește prin confortul pe care îl oferă și te impresionează prin aspectul chic inconfundabil.

De ce e stilul industrial inconfundabil?

stilul industrial bucatarie

Bucătărie în stilul industrial cu Marmoleum Click

Stilul industrial, renumit deja pentru aspectul s─âu ce poate p─ârea u╚Öor nefinisat, a devenit o op╚Ťiune popular─â ├«n r├óndul arhitec╚Ťilor, decoratorilor de interioare ╚Öi a proprietarilor de case. E u╚Öor de ├«n╚Ťeles motivul pentru care a devenit un stil at├ót de popular, dat fiind faptul c─â stilul industrial confer─â un aspect modern ╚Öi ├«ndr─âzne╚Ť.

Pentru a avea acel aspect brut, stilul industrial se bazeaz─â mult pe elemente nepreten╚Ťioase, care aduc aminte de halele fabricilor. Tocmai din acest motiv, spa╚Ťiile industriale sunt ├«n general mari, cu tavanul ├«nalt ╚Öi lipsite de mobilier preten╚Ťios.

Un element major care diferen╚Ťiaz─â acest stil de restul este faptul c─â nu ascunde nimic: conductele, ╚Ťevile, cablurile, b├órnele sunt toate expuse ╚Öi folosite pentru a conferi acel aer industrial tipic. Pere╚Ťii albi care contrasteaz─â cu pere╚Ťii de c─âr─âmid─â expus─â reprezint─â un detaliu apreciat ├«n acest stil. Probabil tot acest stil a fost cel care a introdus pardoselile din ciment sau cu aspect similar ├«n design interior. Covoarele sunt evitate pentru c─â diminueaz─â efectul stilului.

Cum arat─â mobilierul?

Living in stilul industrial cu pvc

Living in stilul industrial cu pvc

Mobilierul este minimalist, cu linii drepte și clare.  Se încurajează amestecarea pieselor noi cu piese vechi, salvate. Se pune accent pe inventivitate: de exemplu o ladă veche poate deveni masa în living și scările vechi se pot transforma în rafturi.

Materialele tipice pentru acest stil sunt diferitele metale:

  • Inox
  • Tinichea
  • Fier
  • Aluminiu

Totodat─â, lemnul este des ├«nt├ólnit ├«n spa╚Ťiile industriale, cu prec─âdere cel cu aspect ├«nvechit.

Living in stilul industrial

Living in stilul industrial cu Marmoleum Modular

Alb și negru?

Stilul industrial nu te limiteaz─â doar la non-culori sau la culorile inspirate de metal. Nu te limiteaz─â nici m─âcar la cele neutre. Po╚Ťi folosi aceste culori ca baz─â ╚Öi s─â adaugi alte culori, saturate, pentru a accentua ╚Öi contrasta. Nu te feri de fuchsia, oranj, indigo sau un mov bogat.

Novilon Futura Fibra Marmoleum

Novilon Futura Fibra Marmoleum

Acesta este un stil care celebreaz─â aspectul nefinisat, brut al ├«nc─âperilor. Elemente precum ╚Ťevi ╚Öi conducte sunt l─âsate la vedere iar mobilierul este ├«nvechit ╚Öi de cele mai multe ori, refolosit. Camerele sunt ├«nalte ╚Öi spa╚Ťioase, ├«n culori reci iar pardoseala este simpl─â ╚Öi nu atrage aten╚Ťia prea mult asupra ei.

Elementele de decor se ├«ncadreaz─â tot ├«n zona de aspect nefinisat: pernele aproape c─â lipsesc, covoarele nu-╚Öi au locul iar arta folosit─â este abstract─â, modern─â ╚Öi ├«ndr─âznea╚Ť─â.

Ce p─ârere ai despre acest stil? Ai vrea s─â-╚Ťi amenajezi astfel locuin╚Ťa? A╚Ötept─âm r─âspunsul t─âu printr-un comentariu.

Afl─â ce stil ╚Ťi se potrive╚Öte cu testul nostru interactiv:

Tu ┼čtii ce stil ┼úi se potrive┼čte?

Parcurge testul nostru si vei afla stilul de design potrivit personalit─â╚Ťii tale!

 

Categories: Stiluri personalizate

Comments Intra in discutie!

Not found any comments yet.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *