Eleganta nu se demodeaza. Stilul clasic.

by · 8 ani ago · 0 comments

Stilul clasic este un stil destul de conservator, care păstrează elementele designului elegant de altădată.  Influențat de designul clasic din Roma și Grecia Antică, acest stil este adânc înrădăcinat în tradiție și nu a preluat nici un element modern. Stilul clasic pur păstrează ideile de design regăsite pe vremea marilor imperii antice.  Acesta a înflorit în perioada Renașterii, când artiștii s-au reorientat spre trecutul glorios al imperiilor antice și s-au inspirat din ideile lor.

Chiar și în zilele noastre, stilul clasic rămâne un stil apreciat și popular tocmai datorită eleganței sale inconfundabile.

Cum recunoști stil clasic?

Acest stil se formează în jurul a trei elemente centrale: simetria, ordinea și echilibrul. Se folosește un element central, în jurul căruia este decorată încăperea. Această trăsătură fundamentală a stilului clasic ne ajută să îl identificăm cu ușurință. Practic, o cameră în stilul clasic pornește de la un punct central, ce împarte camera în două părți simetrice, construite în oglindă.

Un astfel de punct focal poate fi un șemineu, o măsuță de cafea sau o altă piesă de mobilier și este elementul care ”coordonează” întreg spațiul.

Odată ales punctul focal, un designer va construi camera pornind de la acesta, astfel încât să îl scoată în evidență. În cazul în care spațiul permite, se pot adăuga coloane și arcade-  simboluri distinctive ale acestui stil. Pardoseala este adesea din marmură, piatră sau lemn pentru a sublinia măreția spațiului clasic.

stilul clasic

Mobilierul clasic este atent ornamentat, cu linii curbe și detalii care îl înfrumusețează. Pentru o idee mai clară, te poți gândi că acesta se află la pol opus de mobilierul modern minimalist. Canapelele acoperite cu catifea sunt des întâlnite în living-urile clasice însă și cele din alte materiale mai subtile și cu ramă de lemn vizibilă sunt apreciate.

Stilul clasic se pretează pentru orice spațiu din casa ta și poate fi interpretat astfel încât să fie funcțional și în spații precum baia sau bucătăria.

bucatarie stilul clasic

Bucatarie in stil clasic cu Marmoleum Click

Paleta de culori utilizată în stilul clasic este adesea inspirată din natură. O gamă variată de nuanțe de galben, albastru, verde, maro, gri sau roz pal este tipică acestui stil.

design baie marmoleum

Design baie cu marmoleum – Forbo Flooring Systems

Imprimeurile nu sunt des întâlnite, iar dacă optezi pentru ele trebuie să alegi un model subtil, ton pe ton pentru a crea un aspect imaculat și echilibrat, precum un imprimeu cu linii sau dungi. Dacă vrei totuși un imprimeu mai vizibil, optează pentru modele florale, regale.  Materialele folosite sunt elegante, dar nu ostentative. De cele mai multe ori, se optează pentru materiale precum bumbac, catifea sau pânză.

Interiorul clasic este un interior care te îți taie respirația. Este impresionant prin definiție, cu materialele sale luxuriante și cu opulența detaliilor sale. Un astfel de interior păstrează o eleganță rafinată, deprinsă într-o altă epocă.

Ți se potrivește acest stil?

Dacă apreciezi eleganța, look-ul luxuriant și materialele de calitate, atunci cu siguranță da. Dacă simetria este prietenul tău cel mai bun în design iar echilibrul este cireașa de pe tort, atunci din nou răspunsul este da. Pentru a te asigura însă că acesta este stilul pentru tine, te invităm să parcurgi un scurt test interactiv la sfârșitul căruia vei afla care este stilul potrivit pentru tine.

Tu ştii ce stil ţi se potrivește?

Parcurge testul nostru si vei afla stilul de design potrivit personalității tale!

Ce părere ai despre stilul clasic? Te-a cucerit vreun spațiu decorat în acest stil?

Categories: Stiluri personalizate

Comments Intra in discutie!

Not found any comments yet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.