Cum sa alegi perdele si draperii in casa ta

by · 4 ani ago · 0 comments

Casa ta este sanctuarul tău de intimitate, locul unde tu ești stăpân și nimeni altcineva. Decorarea ferestrelor cu perdele si draperii este unul din cele mai vizibile elemente de design interior și, de cele mai multe ori, alegerea acestora este ca și cum ai pune o amprentă personală asupra spațiului tău.

O vorbă spune că perdele și draperiile sunt „ochii sufletului” din încăperea ta. Ele îți înfrumusețează decorul și, categoric, te ajută să obții intimitatea mult dorită. 

La Zone Deco, alegerea decorațiunilor pentru ferestre face parte din gama serviciilor pe care noi le oferim, iar unul din furnizorii noștri care îți pune la dispoziție o gamă largă de perdele si draperii inedite, pentru toate gusturile, este Kobe.

Înainte de toate, însă, haide să vedem împreună care sunt diferențele principale între perdele si draperii.

Perdele si draperii: 3 diferente principale

În primul rând, rolul lor diferă. Trebuie să ai în vedere că perdelele sunt folosite exclusiv ca să blocheze pătrunderea razelor solare, motiv pentru care acestea sunt, de multe ori, din material semitransparent. În același timp, draperiile au rol diferit, pur estetic. Ele sunt staționare și, de obicei, blochează complet razele soarelui.

În al doilea rând, diferă stilul acestora. Perdelele sunt mai lungi, iar draperiile nu au o regulă de lungime, ele putând fi de la foarte scurte la prea lungi, ajungând până la podea. De regulă, perdelele sunt mult mai populare decât draperiile în orice locuință.

De asemenea, diferă și materialul din care sunt alcătuite. Perdelele sunt realizate din materiale ușoare precum: mătase, voal, dantelă ș.a. Draperiile, pe de altă parte, sunt din materiale mai groase și grele, în unele cazuri chiar și căptușite. Ele ies mai mult în evidență din punct de vedere vizual și pot fi elementul care face diferența în decorul ferestrelor tale.

Din punct de vedere al modului de folosire, poți opta pentru un decor cu perdele si draperii în același timp. Poți opta pentru un decor standard, simplu, doar cu perdele, însă în cazuri foarte rare poți alege să decorezi doar cu draperii dacă ferestrele nu mai au nimic care să le acopere.

De regulă, draperiile sunt elementul decorativ care completează imaginea ferestrelor tale și o echilibrează. 

Perdele si draperii Kobe: o splendoare la ferestrele tale

Producătorul Kobe, din Olanda, oferă soluții de decor pentru ferestrele și pereții tăi de înaltă calitate, care acum îți sunt la îndemână prin intermediul specialiștilor Zone Deco.

Aici, se îmbină pasiunea pentru fabricarea materialelor pentru perdele, mobilier și acoperirea pereților cu inovația și dorința de a dezvolta produse de calitate superioară. De peste 35 de ani, Kobe a jucat un rol important în acest domeniu pe piața Europeană. 

Produsele Kobe sunt distribuite și apreciate în 50 de țări din lume, printre care și România. Din gama de colecții Kobe pentru draperii si perdele, găsești zeci de modele care se încadrează în toate stilurile de design interior și care pot satisface toate gusturile. 

Iată câteva exemple:

#1 Elegance

perdele si draperii

#2 Elements FR

Elements_FR_19

#3 Alison

perdele si draperii

#4 Poetry

perdele si draperii

#5 Dauphine

Gordijnen_Dauphine_9

#6 White

Gordijnen_WHITE_7

#7 Miramas

perdele si draperii

sursa foto: en.kobe.eu/webshop/dekostoffe/

Îți plac aceste modele de perdele si draperii?

Alege mereu pentru casa ta elementele de decor care te definesc!

Categories: Noutati

Comments Intra in discutie!

Not found any comments yet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.