Stilurile Zone Deco: industrial, clasic si eclectic

by · 7 ani ago · 0 comments

La Zone Deco, dintotdeauna am îndrăznit. Am chestionat fiecare spațiu prin care am trecut și i-am pus la îndoială fiecare centimetru pătrat. Totul poate fi schimbat; totul poate fi personalizat.

Mai mult decât atât, la Zone Deco, dintotdeauna am ascultat. Cu cât am discutat cu mai multe persoane, cu atât am aflat mai multe definiții despre ce înseamnă un spațiu frumos. Am lucrat cu atingere personală și unică de fiecare dată și, la final, am primit la fel de multe mulțumiri câte definiții ale frumosului am aflat.

La Zone Deco, demonstrăm zi de zi că orice spațiu locuibil poate fi personalizat. Concepem și implementăm proiecte aparținând de 8 stiluri de design diferite, însă acum vrem să îți descriem povestea a trei dintre ele. 

Ilustrațiile aferente fiecărui stil de mai jos sunt concepte proprii Zone Deco și aparțin proiectelor din portofoliul nostru.

Te invităm să intri în lumea stilurilor personalizate Zone Deco!

Stilurile Zone Deco

În dulcele stil clasic…

Principiile clasice universal valabile sunt o miză sigură pentru un interior clar și armonios prin simetrie. Însă, ce se întâmplă dacă ți-ai dori să personalizezi acest echilibru? Ce ar fi dacă ai îndrăzni?

Noi la Zone Deco, am reușit. Am pătruns într-un living cu proporții clasice, creând o distorsiune volumetrică, ascunsă, poate doar bănuită, după o draperie grea. Chiar am reușit să mergem mai departe: ne-am gândit ce-ar fi dacă am păstra rațiunea și claritatea unui contur generos prin dimensiuni, retușându-l prin finisajele prețioase și rafinate, pentru ca, în final, ca o ultimă atingere personală, să-l parfumăm cu forme organice și nuanțe de praf colorat.

Iată și ce materiale am folosit!

stilurile zone deco

Living clasic, design: Zone Deco

stilurile Zone Deco

Living clasic, design Zone Deco

stilurile Zone Deco

Stilul clasic, design Zone Deco

Pardoseala te transportă pe tărâmuri exotice fiind alcătuită din parchet stratificat cu esență de stejar african produs de Haro. Aproape că simți că plutești, când pășești pe un covor de colecție realizat manual, marca Papillio.

În acest living, pereții au meritat ce este mai bun! De aceea, am ales tapetul de colecție produs de Sketch 23. Pentru a da încăperii un iz liric și o ambianță creativă, am folosit draperii și tapițerii din colecția Poetry, produse cu măiestrie de partenerii noștri de la Kobe

Eclectic: când camera devină vedetă

Știai că eclectismul în sine nu este la nivel unanim acceptat ca și stil de design interior? Cu toate acestea, este poate cel mai personal și omogen amalgam din ce ai avut vreodată.

Stilul eclectic înseamnă tot ce ți-a rămas după un vis prea lung, tot ce iubești și ce urăști, adunate laolaltă, fără să iasă din mintea ta vreodată. Acesta e balansoarul bunicii și oglinda din primul apartament cu chirie; e o pictură contemporană nepotrivit colorată așezată deasupra scaunelor cumpărate din obor, dar apoi vopsite de tine.

Eclectismul este valoarea pe care o poți adăuga camerei tale, fără să renunți la niciun obiect drag ție. Îl poți avea în casa țărănească a bunicilor, în camera modernă a unui hotel de lux, în cabana din copac construită cu mare efort de tine împreună cu tatăl tău în vara când ai absolvit școala.

Dacă stai bine să te gândești, eclectismul transformă orice cameră în vedetă. După o plimbare lungă în aer liber, realizezi cât de mult ți-a fost dor de ea.  Ea face parte din casa ta și este spațiul pe care noi, la Zone Deco, ne oferim să ți-l aducem mai aproape de suflet.

Living eclectic, concept Zone Deco

Living eclectic, concept Zone Deco

Living Eclectic, concept Zone Deco

Living Eclectic, concept Zone Deco

Living Eclectic, concept Zone Deco

Living Eclectic, concept Zone Deco

În camera din imaginile de mai sus am folosit pardoseala PVC LVT (Luxury Vynil Tiles) marca Forbo Allura Form și Allura Strips. Peretele din apropierea locului de luat masa a fost îmbrăcat în tapet PVC împletit, aparținând producătorului Bolon.

Șemineul a fost decorat, ca un soldat după ce și-a servit ani buni țara, în Lincrusta cu aplicare cu efect decorativ. Pentru o ambianță lirică a spațiului, am folosit perdele, draperii și tapițerii din colecțiile Poetry și Louvre de la Kobe.

Obiectul decorativ folosit este pictura „Bewitched Park” aparținând artistului Leonid Afrimov. 

Industrial: limitele sunt făcute să fie duse departe

Mereu am crezut că stilul industrial are abilitatea magică de a te deschide către vechi și nou deopotrivă. Este un stil schimbător, ca starea vremii dintre Londra și Paris. Poate fi gri, rece și transparent dar, în același timp, poate fi cald, cu izul unui atelier meșteșugăresc după o zi intensă de lucru.

Industrialul poate fi futurist și îndrăzneț sau poate chiar să te transporte la proletarii secolului trecut. Noi, la Zone Deco, îl simțim și îl resimțim cu căldura șemineului și a cărămidei aparente, cu sclipirile metalice calde ale reinterpretării pardoselii de plută, cu intimitatea unui loc de luat masa ce contrazice cu suplețe containerul dezafectat în care este amenajat.

La Zone Deco, ne place pur și simplu să „trăim nou” într-un spațiu vechi, pentru că la noi opțiunile au limite făcute doar pentru a fi duse mai departe.

Living industrial, concept Zone Deco

Living industrial, concept Zone Deco

Living industrial, concept Zone Deco

Living industrial, concept Zone Deco

Living industrial, concept Zone Deco

Living industrial, concept Zone Deco

Living industrial, concept Zone Deco

Living industrial, concept Zone Deco

În cadrul acestui living personalizat, am folosit pardoseală de plută, aparținând producătorului Wicanders. Pereții au avut parte de un tratament special, fiind îmbrăcați într-un tapet de colecție produs de renumiții noștri furnizori, Kobe.

Locul de luat masa merită să fie transformat într-un loc de cinste! Ca dovadă, am folosit pardoseala PVC LVT (Luxury Vynil Tiles) din colecția Forbo Allura.

În privința covorului, ce poate fi mai frumos decât un material de colecție, din piele, realizat manual, produs de Papillio?

Spațiile care trăiesc odată cu noi

Fiecare din spațiile menționate mai sus fac parte din portofoliul nostru de creații. Suntem mereu dispuși să ne extindem limitele în ceea ce privește imaginația și să ne exercităm pasiunea pentru stiluri personalizate, alături de tine.

Dacă te simți pregătit să îndrăznești alături de noi, primul pas l-ai făcut deja. Tot ce ți-a rămas acum este să ne spui toate informațiile despre spațiul tău, iar noi vom începe să pregătim calea pentru ca visele tale să se transforme în spațiul care te înconjoară zi de zi și pe care cu atât de mult drag îl numești „acasă”. 

Categories: Stiluri personalizate

Comments Intra in discutie!

Not found any comments yet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.