6 idei de design interior pentru tine

by · 5 ani ago · 0 comments

Când îți dorești o schimbare pentru locuința ta, ai în mod cert nevoie și de inspirație. Până să afli de fapt, ce îți dorești, trebuie să te documentezi cu privire la stiluri, cu privire la detalii de decor sau pur și simplu, palete cromatice. Cu puțină creativitate, un design interior banal se transformă în ceva inedit și spectaculos.

Ne-am propus să te ajutăm la capitolul inspirație, oferindu-ți câteva idei de design interior.

6  idei de design interior pentru casa ta

#Bucătăria neconvențională

idei de design interior

Eclectic PVC Novilon Scandinavia de la Forbo

De regulă bucătăriile suferă destul de mult la capitolul design interior deoarece rolul lor este în principal unul funcțional: e nevoie de electrocasnice voluminoase și mici, de spațiu de depozitare și spațiu de gătit și luat masa. De aceea, adesea bucătăriile se pierd în banal. Pentru a sparge această barieră, optează pentru o bucătărie veselă: poți folosi pasteluri sau alte culori care îți plac. O bucătărie eclectică este perfectă în acest caz, deoarece îmbină funcționalul cu aspectul și nu poate fi numită banală, eclectic-ismul fiind prin definiție un stil creativ.

#Dormitorul senzorial

Maryfair Velvet

Maryfair Velvet

Într-o cameră dedicată odihnei și relaxării, este important să îți răsfeți toate simțurile, inclusiv cel tactil. Pentru o experiență senzorială deosebită, folosește piese din materiale de calitate, care au o textură inconfundabilă precum catifeaua, satinul, mătasea sau pielea. O idee de design interior extrem de populară pentru dormitor este să transformi tăblia patului într-o piesă de rezistență în decor, precum în imagine unde tăblia este de dimensiuni mari, din piele și cu interior moale.

# Dormitorul futurist

Design de dormitor Tretford-INTERLAND-B-DolceVita

Design de dormitor Tretford-INTERLAND-B-DolceVita

Dacă ești iubitor de cărți și filme SF sau ești cel mai mare fan al seriei Star Trek, de ce să nu îți exprimi pasiunea prin  idei de design interior? Poți crea un dormitor cu elemente futuriste care să pară desprins din paginile unui roman SF și care totuși să fie modern și în tendințe. Partea frumoasă în design interior este că nu există limite.

#Living îndrăzneț

Living minimalist cu Marmoleum

Living minimalist cu Marmoleum

Fiind un spațiu în care orice familie petrece destul timp este important ca acesta să nu fie doar funcțional ci să fie un spațiu în care să îți facă plăcere să petreci timpul liber. Nu orienta toată mobila spre televizor, astfel nu vei reuși decât să faci din acesta centrul atenției. Optează în schimb pentru piese de mobilă minimaliste și piese de decor îndrăznețe, precum acea bicicletă. Oricine va păși în living-ul tău îți va aprecia autenticitatea și îndrăzneala.

# Baia cu personalitate

design baie vintage

Design baie vintage cu marmoleum red – Forbo Flooring Systems

Cine spune că nu trebuie să acorzi prea multă atenție băii atunci când vine vorba de design interior, se înșeală amarnic. Și baia poate deveni un spațiu spectaculos dacă ești dispus să alegi piese cu personalitate și o cromatică distinctivă, care să scoată banala baie din anonimat. O tendință interesantă pentru băi este și realizarea unui perete din plante mici, care să atragă atenția și să aducă un plus de farmec.

#Birou metalic

Ter Hurne Avatara

Ter Hurne Avatara

Dacă mai lucrezi și de acasă uneori, ai nevoie de un spațiu dedicat acestei activități. Ceea ce nu ai nevoie însă este ca acest spațiu să fie o copie a celui de la birou. Personalizează-l și oferă-i un look impresionant folosindu-te de elemente din stilul industrial: mult metal și sticlă, bârne și țevi decorative și culori din gama neutrelor și metalicelor.  Profită din plin de idei de design interior pentru un birou remarcabil.

Pentru a te asigura că locuința ta are parte de transformarea mult visată, îți recomandăm să apelezi la serviciile unui designer de interior. Când vine vorba de casa ta de vis, este necesar să ai parte de sprijin specializat în materie de design interior.

Ce părere ai despre propunerile noastre? Ai adopta vreuna în casa ta?

Categories: Sfaturi practice

Comments Intra in discutie!

Not found any comments yet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.