De ce sa apelezi la designeri de interior?

by · 8 ani ago · 0 comments

Gândește-te pentru câteva clipe la toate acele spații superb decorate pe care le-ai admirat în reviste, pe Pinterest, în showroom sau chiar în locuința cuiva. Probabil că ai apreciat aspectul îngrijit, atenția pentru detalii, culorile atent alese sau piesele de mobilier perfecte pentru spațiul acela. Probabil că te-ai gândit chiar că ai vrea să aduci acel look la tine în casă, unde să îl poți admira zilnic. Aici apare și problema: cum transpui un decor la tine acasă și mai ales, cum îi dai o notă personală?

Răspunsul este simplu și probabil că te-ai gândit la el, însă din varii motive nu ai apelat la ajutorul unor designeri de interior!

Există multe idei preconcepute conform cărora designerii de interior sunt rezervați doar celebrităților sau oamenilor extrem de înstăriți însă adevărul este că oricine vrea să investească în reamenajarea locuinței ar putea apela la ajutorul specialiștilor.

Iată și câteva argumente care s-ar putea să te convingă să colaborezi cu designeri de interior:

1. Economisești bani

Contrar părerii populare, cu ajutorul unui designer economisești bani. Desigur că acel designer îți va cere o sumă de bani pentru munca sa,  dar investiția aceasta este mult mai mică decât una ulterioară- cu ajutorul acestuia poți evita greșeli costisitoare. În plus, vei crește și valoarea locuinței tale (în cazul în care vei dori să o vinzi)

2. Analiza profesională și buget

Acesta este primul serviciu pe care ți-l va oferi designerului. Îți va explica foarte clar cum poate fi utilizat spațiul de care dispui, va găsi posibilele piese de mobilier ce pot fi păstrate și va realiza un plan de acțiune pentru transformarea locuinței tale.

Cu ajutorul acelui plan te vei asigura că tot procesul de redecorare se încadrează într-un buget cu care ești confortabil și include absolut toate detaliile, inclusiv cele ce țin de diverse reparații sau îmbunătățiri.

3. Economisești timp

Designerii de interior îți vor o lua o mare greutate de pe umeri. Nu va trebui să te gândești la toate detaliile, nu va trebui să gestionezi eventualele crize și nu va trebui să te gândești constant la livrarea diferitelor produse, la găsirea canapelei perfecte sau a tabloului numai bun de așezat pe perete în living.

Mai mult decât atât, designerul știe atât de bine să se ocupe de toate detaliile ”organizatorice” încât proiectul va fi gata la timp, fără stres pentru tine.

4. Resurse, resurse, resurse!

Un specialist nu vine niciodată singur. Vine cu o echipă, cu contacte utile și cu furnizori mai puțin cunoscuți publicului larg. Apelând la serviciile unui designer te asiguri că vei avea resurse variate la dispoziție și că îți vei transforma casa în locuința mult visată. Specialiștii îți oferă produse și finisaje de calitate, servicii profesionale și garanția că investiția ta este inteligentă.

5. Să nu uităm de efectul WOW

Un spațiu decorat de designeri de interior este un spațiu care va cauza efectul WOW: oricine va vedea locuința ta va reuși să spună doar atât. WOW! Pentru că designerii sunt instruiți să vadă ceea ce noi nu vedem, să folosească inteligent spațiul și mai ales, pentru că știu unde să găsească piesele potrivite pentru casa ta. Nimic nu e lăsat la voia întâmplării, fiecare obiect are scopul său precis. Designerii știu să se joace cu culori astfel încât și cele mai îndrăznețe combinații să arate superb!

Acum gândește-te cât de frumoasă ar fi locuința ta dacă ai apela la ajutorul unor designeri de interior. Și cât de mult îți dorești să ai o casă atent decorată, care să impresioneze zilnic prin aspectul său!

Vei apela la specialiști pentru redecorare? Ai colaborat până acum cu un designer? Te invităm să ne răspunzi printr-un comentariu!

Tu știi ce stil ți se potrivește?

Parcurge testul nostru și vei afla stilul potrivit personalității tale!

Categories: Sfaturi practice

Comments Intra in discutie!

Not found any comments yet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.