Cum alegi designul unui apartament? Trucuri utile

by · 8 ani ago · 0 comments

A sosit clipa să îți amenajezi locuința. Te-ai documentat, ți-ai făcut și câteva boards de design pe Pinterest și ai o idee generală despre ceea ce ți-ai dori. Bun. Singura problemă este că apartamentul tău este de dimensiuni reduse și fiecare centimentru contează în schema de design. Cum rezolvi această problemă?

Din fericire, există câteva trucuri de design interior care îți pot fi utile atunci când vine vorba de design apartament.

Poți să folosești spațiul la maxim, să creezi câteva iluzii optice și să obții acel design apartament mult dorit.

Trucuri pentru design apartament

1. Culori

schema de culori

Schemă de culori design apartament

Alege culori deschise, precum alb, beige, crem, ivoriu, roz pal etc, mai ales pentru pereți și pardoseli. Acestea creează iluzia unui spațiu mult mai mare. Dacă tânjești totuși și după culori mai puternice, folosește-le drept culori de accent- în detalii decorative precum pernele, covoarele, picturile, etc.

2. Oglinzi

Dacă vei așeza o oglindă pe perete opus ferestrei, vei observa instantaneu că încăperea va părea mult mai mare decât este de fapt. Un truc foarte util mai ales în spațiile mici. Dacă alegi o oglindă cu o ramă impresionantă, vei aduce și un plus de frumusețe și farmec spațiului.

3. Accente metalice

Lampă metalică

Lampă metalică

Bazându-se pe aceeași idee precum cea a oglinzilor, un alt truc de design apartament este să folosești câteva elemente decorative metalice, cu o ușoară strălucire, care vor reflecta lumina și vor lăsa senzația unui spațiu de dimensiuni mari.

4.  Folosește colțurile

În cazul unui apartament în care ai destul de puțin spațiu la dispoziție, este important să utilizezi fiecare locșor. Așadar, nu neglija colțurile, în care poți așeza fie un fotoliu sau un bean bag, fie o plantă decorativă sau o mică bibliotecă.

5.  Atenție la ferestre

Mai bine spus, atenție la felul în care alegi să așezi perdelele și draperiile. Este indicat ca acestea să înceapă cât mai aproape de tavan, deoarece adaugă înălțime camerei.

6. Perdele asortate

Perdele si draperii Casa Deco

Perdele si draperii Casa Deco

Tot la capitolul perdele, este indicat să folosești aceeași culoare precum cea folosită pentru pereți (pereți albi-perdele albe etc.) pentru a crea iluzia unei linii continue, care mărește vizual spațiul.

Dacă nu vrei neapărat să optezi pentru aceeași culoare, alege un model de draperii în culori apropiate și cu un model de linii verticale – va adăuga automat înălțime.

7. Mobilier

Deși poți fi tentat de piese mari de mobilier, este indicat să optezi pentru piese mai puțin masive, de dimensiuni reduse, mai ales în spații precum bucătăria sau livingul. Dacă te gândești că ai totuși nevoie de spațiu de depozitare, te sfătuim să profiți din plin de spațiul vertical- rafturi fixate pe pereți, dulăpioare etc.

O altă idee este să nu așezi mobilierul lângă perete. Dacă lași un mic spațiu între canapea, spre exemplu, și perete, vei observa ca living-ul pare automat mai mare.

Atunci când te ocupi de un design apartament, trebuie să ții cont de faptul că spațiul este limitat și să încerci să iei decizii care să maximizeze spațiul cât și să să-ți reflecte stilul.

Poți parcurge un test interactiv pentru a afla care este stilul tău de design aici:

Tu stii ce stil ti se potriveste?

Parcurge testul nostru si vei afla stilul de design potrivit personalităţii tale!

Cunoști și alte sfaturi pentru design apartament?

Categories: Sfaturi practice

Comments Intra in discutie!

Not found any comments yet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.