Cum alegi decoratiuni vintage pentru casa ta?

by · 5 ani ago · 0 comments

După lungi dezbateri și ore întregi de documentare, ai decis că îți dorești să-ți reamenajezi casa în stil vintage. Te-a cucerit romantismul specific acestui stil și consideri că ți se potrivește perfect. Când vine vorba de mobilier și detalii precum finisajele pereților, nu întâmpini mari dificultăți deoarece știi exact ce îți dorești. Dar cum alegi decorațiuni vintage potrivite, care să completeze frumos decorul?

Stilul vintage abundă în decorațiuni, care aduc un plus de farmec și contribuie la aspectul general al spațiului. Primul lucru de care trebuie să ții cont este faptul că în stilul vintage se amestecă piese noi și elegante cu obiecte vechi, care acum pot avea alte scopuri decât cel inițial.

Decoratiuni vintage pentru casa ta

1.  Atenție la… candelabru!

decoratiuni vintage - candelabru

Un mod potrivit prin care poți aduce doza de eleganța un spațiu vintage este să acorzi atenție corpului de iluminat și să alegi un candelabru elegant, ce pare desprins dintr-un film vechi sau un castel.

Deși mulți ar neglija acest mic detaliu, pentru a obține o cameră vintage de excepție trebuie să ții cont și de acesta.

2.  Perne cu modele florale

decoratiuni vintage

Imprimeul floral este un laitmotiv în stilul vintage, ca atare nu poate să lipsească. Este foarte simplu de incorporat, cu ajutorul unor perne înflorate așezate frumos pe canapea sau pe patul din dormitor. În plus, pernele vor face spațiul mai primitor și călduros!

3. Contraste și creativitate

Ai ales o superbă măsuță cu aspect învechit de lemn. Completează perfect living-ul tău și simți că ar trebui să adaugi mic detalii precum decoratiuni vintage ca să o aduci la viață. Nimic mai simplu! Lemnul învechit se potrivește perfect cu accesoriile argiinti (sau din argint) așadar poți opta pentru suporturi de lumânări argintii și glossy.

Dacă vrei ceva mai îndrăzneț, în locul suporturilor clasic, refolosește  banalele pâlnii argintii  drept suport pentru lumânări subțiri. Vei obține decoratiuni vintage care vor impresiona cu siguranță.

4.  Decorațiuni reinventate

decoratiuni vintage

După cum spuneam, în stilul vintage multe obiecte vechi pot fi refolosite în alte scopuri decât cele avut inițial.

Câteva sugestii:

Valizele vechi pot deveni noptiere interesante. Așezi trei valize una peste alta și te bucuri de o noptieră vintage, neobișnuită.

Oalele nefolosite pot deveni ghivece. Dacă îți place să ai plante în casă, poți aduce încă un strop de vintage folosind oale pe care nu le mai folosești în loc de ghivece clasice. (desigur, oalele trebuie să aibă aspect vintage)

O ramă veche poate deveni suport vintage pentru scrisori sau fotografii. Un detaliu romantic și delicat pentru o casă vintage este refolosirea unei rame vintage și legarea unor scrisori (cu cât mai vechi cu atât mai bine) sau a pozelor tale preferate.

Ca să decorezi casa în stilul vintage este important să acorzi atenție tuturor detaliilor și să păstrezi un echilibru între nou și vechi. Imprimeurile florale sunt esențiale, la fel și culorile deschise sau pastelurile. Cu un plus de creativitate poti reinventa decoratiuni vintage după bunul plac.

Tu pentru ce decoratiuni vintage ai opta? Așteptăm răspunsul tău în secțiunea de comentarii!

Sursă foto: flickr.com

Categories: Sfaturi practice

Comments Intra in discutie!

Not found any comments yet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.