Cum obtii un living modern?

by · 5 ani ago · 0 comments

Un living este de cele mai multe ori un spațiu în care familia se reunește pentru a petrece timp împreună și a face diverse activități. Desigur, acest spațiu trebuie să fie confortabil, pentru a oferi cadrul perfect pentru acele activități și să inspire o stare de calm și bine. Alegerea designului pentru un living este dificil dar de cele mai multe ori, răspunde la o dorință: să fie un living modern.

Poți obține acest lucru evitând stiluri precum cel clasic, tradițional sau vintage și apelând la stiluri precum minimalism, industrial sau modern high end, cu mențiunea că, deși pot părea stiluri ”reci” și nepotrivite pentru un astfel de spațiu, ele pot fi adaptate dorințelor tale. În design este foarte important să-ți găsești propriul stil.

Tu ştii ce stil ţi se potriveşte?

Parcurge testul nostru şi vei afla stilul de design potrivit personalității tale!

Sugestiile noastre pentru un living modern

living modern

Living modern cu covor Joy Essence

#Culoare

Când alegi culoarea pereților dintr-un living modern, trebuie să ții cont de faptul că, fiind un loc destinat relaxării alături de cei dragi, trebuie să inspire o stare de serenitate și confort. De regulă, pentru un living modern se folosesc culori precum alb, beige, albastru deschis sau alte neutre, iar un living minimalist ar impune combinația alb-negru sau alb-alb. Există riscul ca astfel de alegeri să lase impresia unui spațiu rece, lipsit de farmecul unei locuințe.  Ca să eviți aceste probleme există câteva soluții:

  • Dacă alegi combinația alb-negru: ține cont de faptul că poți adăuga un strop de culoare. Ideal este să alegi o culoare vibrantă precum roșu, fucshia, mov imperial, galben, turcoaz, etc.
  • Dacă alegi combinația alb-alb: când alegi să decorezi un living modern în alb, diferența este dată de textură: mobilier lucios, canapea simplă, perne cu un print subtil, o pătură moale, un covor pufos, o lampă cu gravuri, etc.
  • Dacă alegi să te joci cu culori neutre, alege două culori de bază (beige și maron, spre exemplu) și folosește drept accent un verde sau un bleumarine pentru dimensiune.

#Mobilier

living modern

Parchet triplustratificat arțar în living minimalist (Cushion Vinyl Novilon Castle)

Este important să alegi mobilier minimalist, neornamentat și cu linii cât mai drepte pentru a realiza un living modern. Dacă este și glossy, cu atât mai bine însă poți opta și pentru un aspect mat.

Un alt aspect de care trebuie să ții cont este modul de aranjare a mobilierului. Fiind vorba de living, este recomandat ca mobilierul să îndemne la conversație. Pentru a-ți ușura sarcina, poți alege un punct focal – fie un televizor, fie o măsuță de cafea sau altceva – și să orientezi canapeaua și fotoliile spre el.

#Accente

Pentru a aduce un plus de farmec living-ului poți folosi câteva detalii drept accente. Poți opta pentru un tablou de dimensiuni mari, cu artă modernă sau abstractă, care să atragă privirea și să înveselească pereții albi.

Poți opta pentru un covor cu design geometric sau culori vibrante, care să evidențieze pardoseala sau poți alege mici detalii precum o vază cu flori așezată pe o măsuță,  o draperie colorată sau un obiect decorativ de impact. Aceste accente vor transforma camera și îi vor oferi un aer vesel, potrivit pentru un living modern.

Aplicând aceste sugestii simple, dar de efect, vei obține un living modern care va fi totodată prietenos și potrivit pentru un loc al familiei. Îți dorești un living modern în casa ta?

Categories: Sfaturi practice

Comments Intra in discutie!

Not found any comments yet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.