Tu stii ce culori pentru casa sa alegi?

by · 5 ani ago · 0 comments

Atunci c├ónd ├«╚Ťi amenajezi casa, exist─â mul╚Ťi pa╚Öi peste care nu ai cum s─â sari. Un astfel de pas ├«l reprezint─â ╚Öi alegerea unor culori pentru casa ta. Posibilit─â╚Ťile sunt infinite, av├ónd ├«n vedere c─â po╚Ťi ob╚Ťine orice culoare cu ajutorul tehnologiei dezvoltate ├«n domeniul vopselei. Ca s─â devin─â ╚Öi mai complicat, trebuie s─â iei ├«n considerare culoarea fiec─ârei ├«nc─âperi, cum se potrivesc culorile ├«ntre ele sau cu mobilierul, dac─â sunt adecvate pentru stilul pe care ╚Ťi-l dore╚Öti ╚Öi mai ales, dac─â sunt culori pe care ai vrea s─â le vezi zilnic.

Cum alegi culori pentru casa ta?

O metod─â destul de simpl─â ar fi s─â ╚Ťii cont de o clasificare a culorilor, care s─â te ajute s─â alegi paleta cromatic─â ╚Öi s─â te asiguri c─â acele culori pentru casa alese se coordoneaz─â ╚Öi se completeaz─â frumos.

1. Culori neutre

stilul vintage - culori pentru casa ta

Stilul Vintage – Living ├«n culori neutre

Culorile neutre sunt acele culori care nu apar ├«n roata culorilor, fiind de fapt diferite nuan╚Ťe ale unei culori. Astfel c─â po╚Ťi alege o singur─â culoare ╚Öi s─â te joci cu diferitele ei nuan╚Ťe (deschise sau ├«nchise) care se completeaz─â perfect.

Astfel de culori neutre sunt: gri, maron, beige, crem, kaki ╚Öi nuan╚Ťele acestora. Fiind un fundal perfect deoarece nu sunt ostentative, acestea sunt potrivite pentru majoritatea stilurilor de design interior.

2. Alb-Negru

design de dormitor

Linoleum – dormitor in stil minimalist

O combina╚Ťie nemuritoare ╚Öi elegant─â, cu care nu ai cum s─â dai gre╚Ö. De╚Öi fac parte tot din gama culorilor neutre, acestea pot fi tratate separat. Formeaz─â fundalul perfect pentru orice mobilier ╚Öi decora╚Ťiuni ╚Öi ofer─â impresia unui spa╚Ťiu mai mare ╚Öi mai aerisit. Este potrivit─â pentru mai multe stiluri de design interior: minimalism, scandinav, modern high end sau clasic ╚Öi chiar ╚Öi cel eclectic. Ca atare, alegerea acestei combina╚Ťii nu te limiteaz─â ├«n alegerea stilului.

3. Pasteluri

culori pentru casa

Bucătărie în culori pastelate. Sursa foto: Pinterest.com

Culorile pastelate sunt culori vesele ╚Öi feminine, care aduc un strop de energie unei case. Totu╚Öi, acestea pot fi destul de obositoare pentru privire, ca atare este recomandat s─â fie combinate cu alb ╚Öi nu mai mult de 2 pasteluri ├«n acela╚Öi spa╚Ťiu. Din paleta pastelurilor fac parte nuan╚Ťe precum verdele ment─â, ivoriul, violet pastel, roz, galben pai. Aceste culori sunt┬á perfecte pentru stilul vintage sau pentru cel eclectic.

4. Culori vibrante

culori pentru casa

Living cu culori vibrante. Surs─â apartmenttherapy.com

├Än design interior, culorile vibrante sunt folosite mai ales drept culori de accent, deoarece poate fi destul de greu s─â lucrezi cu culori puternice ╚Öi totodat─â, sunt obositoare pentru privire. Culori precum ro╚Öu, burgund, albastru electric, violet imperial sau galben intens, verde iarb─â ╚Öi fuchsia sunt ideale pentru un perete de accent ╚Öi decora╚Ťiuni, mai pu╚Ťin pentru to╚Ťi pere╚Ťii.

Desigur, dac─â nu dore╚Öti s─â amenajezi ton pe ton, po╚Ťi opta pentru un amestec ├«ntre neutre ╚Öi vibrante, alb ╚Öi orice alte culori. Important este s─â ╚Ťii cont ╚Öi de stilul pe care ╚Ťi-l dore╚Öti ├«n casa ta dar ╚Öi de preferin╚Ťele tale.

Atunci c├ónd alegi culori pentru cas─â, te confrun╚Ťi cu decizii destul de grele, dar pe care le po╚Ťi lua cu u╚Öurin╚Ť─â atunci c├ónd ╚Ötii exact ce vrei s─â ob╚Ťii ├«n final. Tu ce culori pentru casa ai alege?

Categories: Sfaturi practice

Comments Intra in discutie!

Not found any comments yet.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicat─â.