Tu stii ce culori pentru casa sa alegi?

by · 9 ani ago · 0 comments

Atunci când îți amenajezi casa, există mulți pași peste care nu ai cum să sari. Un astfel de pas îl reprezintă și alegerea unor culori pentru casa ta. Posibilitățile sunt infinite, având în vedere că poți obține orice culoare cu ajutorul tehnologiei dezvoltate în domeniul vopselei. Ca să devină și mai complicat, trebuie să iei în considerare culoarea fiecărei încăperi, cum se potrivesc culorile între ele sau cu mobilierul, dacă sunt adecvate pentru stilul pe care ți-l dorești și mai ales, dacă sunt culori pe care ai vrea să le vezi zilnic.

Cum alegi culori pentru casa ta?

O metodă destul de simplă ar fi să ții cont de o clasificare a culorilor, care să te ajute să alegi paleta cromatică și să te asiguri că acele culori pentru casa alese se coordonează și se completează frumos.

1. Culori neutre

stilul vintage - culori pentru casa ta

Stilul Vintage – Living în culori neutre

Culorile neutre sunt acele culori care nu apar în roata culorilor, fiind de fapt diferite nuanțe ale unei culori. Astfel că poți alege o singură culoare și să te joci cu diferitele ei nuanțe (deschise sau închise) care se completează perfect.

Astfel de culori neutre sunt: gri, maron, beige, crem, kaki și nuanțele acestora. Fiind un fundal perfect deoarece nu sunt ostentative, acestea sunt potrivite pentru majoritatea stilurilor de design interior.

2. Alb-Negru

design de dormitor

Linoleum – dormitor in stil minimalist

O combinație nemuritoare și elegantă, cu care nu ai cum să dai greș. Deși fac parte tot din gama culorilor neutre, acestea pot fi tratate separat. Formează fundalul perfect pentru orice mobilier și decorațiuni și oferă impresia unui spațiu mai mare și mai aerisit. Este potrivită pentru mai multe stiluri de design interior: minimalism, scandinav, modern high end sau clasic și chiar și cel eclectic. Ca atare, alegerea acestei combinații nu te limitează în alegerea stilului.

3. Pasteluri

culori pentru casa

Bucătărie în culori pastelate. Sursa foto: Pinterest.com

Culorile pastelate sunt culori vesele și feminine, care aduc un strop de energie unei case. Totuși, acestea pot fi destul de obositoare pentru privire, ca atare este recomandat să fie combinate cu alb și nu mai mult de 2 pasteluri în același spațiu. Din paleta pastelurilor fac parte nuanțe precum verdele mentă, ivoriul, violet pastel, roz, galben pai. Aceste culori sunt  perfecte pentru stilul vintage sau pentru cel eclectic.

4. Culori vibrante

culori pentru casa

Living cu culori vibrante. Sursă apartmenttherapy.com

În design interior, culorile vibrante sunt folosite mai ales drept culori de accent, deoarece poate fi destul de greu să lucrezi cu culori puternice și totodată, sunt obositoare pentru privire. Culori precum roșu, burgund, albastru electric, violet imperial sau galben intens, verde iarbă și fuchsia sunt ideale pentru un perete de accent și decorațiuni, mai puțin pentru toți pereții.

Desigur, dacă nu dorești să amenajezi ton pe ton, poți opta pentru un amestec între neutre și vibrante, alb și orice alte culori. Important este să ții cont și de stilul pe care ți-l dorești în casa ta dar și de preferințele tale.

Atunci când alegi culori pentru casă, te confrunți cu decizii destul de grele, dar pe care le poți lua cu ușurință atunci când știi exact ce vrei să obții în final. Tu ce culori pentru casa ai alege?

Categories: Sfaturi practice

Comments Intra in discutie!

Not found any comments yet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *