Tendinte in amenajari interioare in 2016

by · 9 ani ago · 0 comments

Ne apropiem cu pași repezi de un nou an, ceea ce pentru design interior înseamnă un singur lucru: apar noi tendințe în amenajări interioare. Pantone tocmai a anunțat culoarea anului 2016, o culoare neobișnuită Rose Quartz și Serenity- nuanțe deschise de roz și albastru prăfuit combinate pentru un echilibru în cald și rece, însă pentru amenajări interioare 2016 ne putem aștepta și la alte trenduri în materie de culori, stiluri și materiale. Desigur, unele tendințe ale anului 2015 vor fi prezente într-o oarecare măsură și anul viitor.

Sursa poză: pantone.com

Sursa poză: pantone.com

 5 tendinte notabile in amenajari interioare 2016

1. Materiale sustenabile

Sustenabilitatea se află în centrul atenției anul viitor și în materie de design interior.  Tendința este de reciclare, refolosire și reinventare a tuturor obiectelor, fie ele piese de mobilier, decorațiuni sau finisaje. Ideea principală este folosirea pieselor vechi în modalități noi și reciclarea materialelor utilizate.

2. Texturi contrastante

amenajari interioare 2016

FIORE Longwool Design Rug Chocolate

O tendinţă notabilă este faptul că amenajările se orientează spre texturi contrastante care oferă dimensiune și confort spațiilor. Confortul devine aspectul cel mai important, astfel încât casa să devină cămin. Sunt preferate piese din texturi precum catifeaua, pielea sau blana artificială, fiind alegeri jucăușe dar sofisticate.

3. Culori dramatice

amenajari interioare 2016

Living în culori îndrăznețe. Sursa: houseandgarden.com

Culorile îndrăznețe devin vedetele anului, atât pe pereți cât și în mobilier și decorațiuni. O tendință importantă este realizarea de spații în care culorile ”curg” natural și se completează perfect, din încăpere în încăpere.

Culori precum roz, lila, violet, piersică și nuanțe de roșu domină mobilierul în timp ce nuanțe reci și saturate de smarald, albastru și bleumarine  domină decorațiunile și piese de mobilier din textile (fotolii, canapele).

O altă tendință majoră este folosirea culorilor metalice precum nuanța cuprului sau cea a alamei, mai ales pentru corpuri de iluminat, rafturi și alte detalii ce amintesc de inspirația retro.

4. Printurile geometrice câștigă teren

Forbo Flooring Systems - Marmoleum Modular

Forbo Flooring Systems – Marmoleum Modular

Folosite pentru zonele dintre blaturi și corpuri suspendate în bucătărie,  pentru rafturi complexe sau pe pardoseală, printurile geometrice sunt în centrul atenției, fiind impresionante din punct de vedere vizual.

5. Outdoor în interior

Tendința de a aduce exteriorul în interior continuă, fiind în ascensiune. Se optează pentru plante bogate și verzi aduse în casă, pentru mobilier versatil potrivit atât pentru interior cât și pentru exterior și pentru aducerea naturii în casă cât de mult posibil.

Interioarele moderne rămân în centrul atenției însă se pune accentul pe personalizarea spațiilor, astfel încât ele să fie reprezentative și personale. Materialele sustenabile devin opțiunea recomandată iar culorile devin îndrăznețe.

Acestea sunt cele mai notabile tendinte de amenajari interioare 2016. Ce părere ai despre ele?

Categories: Noutati

Comments Intra in discutie!

Not found any comments yet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *